Την εκτίμηση ότι για να καταστεί και πάλι ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία απαιτούνται ρηξικέλευθες μεταρρυθμίσεις, διατύπωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Κωνσταντίνος Μίχαλος, τονίζοντας ότι με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα πρέπει αρθεί το καθεστώς το capital controls.

Μιλώντας σε φόρουμ που έγινε στις Σέρρες στο πλαίσιο της διεξαγωγής της 1ης Διεθνούς Επιχειρηματικής Έκθεσης «SerExpo», ο κ. Μίχαλος επανέλαβε, απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση και τα κόμματα, να λάβουν σοβαρά υπόψη τους την πρόταση που «τους έχουμε καταθέσει με ισοδύναμες 4,6 δισ. ευρώ», ενώ συνεχάρη την πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, που ως υπουργός θέσπισε το νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Για τα κόκκινα δάνεια ξεκαθάρισε «δεν μπορεί η επιχειρηματική κοινότητα να είναι ανάλγητη. Πρέπει να προστατευθεί η πρώτη κατοικία».

Μεταξύ άλλων,ο κ. Μίχαλος επισήμανε ότι «τις επόμενες 42 ημέρες, πρέπει να περάσουν 48 σκληρά προαπαιτούμενα. Θα υπάρξουν δυσκολίες όχι μόνο στο κυβερνητικό στρατόπεδο, στην έκδοση των εφαρμοστικών αποφάσεων», ενώ τόνισε ότι σήμερα στην Ελλάδα «βιώνουμε πέντε ταυτόχρονες κρίσεις: προσφυγικό, οικονομική κρίση στην Ευρώπη, γεωπολιτικό ζήτημα με την Ρωσία, αρνητικός αντίκτυπος παγκόσμιας επιβράδυνσης οικονομικών δεικτών και εγκλήματα της Φολκσβάγκεν, η διαχείριση των οποίων θέτει ένα τεράστιο ζήτημα επιχειρηματικής ηθικής για την υπερδύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη Γερμανία».

Παράλληλα ανέλαβε τη δέσμευση ότι θα μεσολαβήσει προκειμένου να δημιουργηθεί άμεσα στην Αθήνα ένα εκθεσιακό κέντρο που θα φιλοξενεί εκδηλώσεις των επιμελητηρίων της χώρας, δίνοντας έτσι απευθείας την απάντησή του στον επικεφαλής του επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστου Μέγκλα, ο οποίος στην ομιλία του είπε «η πρότασή μας που θέλουμε να γίνει “σημαία” στην Κεντρική Ένωση των Επιμελητηρίων, είναι να γίνουν εκθεσιακοί χώροι για όλα τα επιμελητήρια».

«Το θέμα των εκθεσιακών χώρων μας απασχολεί ιδιαίτερα, εδώ και πολλά χρόνια. Σήμερα, με την απαξία των ακινήτων και τις οικονομικές δυσκολίες των Δήμων, θα πρότεινα τη δημιουργία εκθεσιακού κέντρου στην Αθήνα, όπου η πρόσβαση είναι πιο εύκολη για όλη τη χώρα. Δεσμεύομαι να το προχωρήσουμε άμεσα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Μίχαλος.Υπενθυμίζεται ότι η SerExpo άνοιξες τις πύλες της χθες και ολοκληρώνεται αύριο.