Στα 1,82 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του Ομίλου της Revoil στο α’ τρίμηνο έναντι κερδών 1,08 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 68,5%.

Οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν στα 221,3 εκατ. ευρώ το 2011 από 203,9 εκατ. ευρώ το 2010 παρουσιάζοντας αύξηση κατά 8,5%.

Σε μία αγορά η οποία κινήθηκε με διψήφια νούμερα πτώσης, οι συνολικές πωλούμενες ποσότητες των καυσίμων του Ομίλου το πρώτο τρίμηνο του 2011 ανήλθαν στα 249,3 εκατ. λίτρα, έναντι 243,9 εκατ. λίτρα το 2010 εμφανίζοντας αύξηση κατά 2,2%.

Οι πολλές νέες συνεργασίες, η είσοδος του Ομίλου στη λιανική πώληση θέρμανσης και οι ευρείας κλίμακας προωθητικές ενέργειες που ενίσχυσαν σημαντικά τις πωλήσεις διαφοροποίησαν τις επιδόσεις του Ομίλου σε σχέση με το κλάδο.

Οι πωληθέντες όγκοι λιπαντικών του Ομίλου κερδίζοντας νέα μερίδια αγοράς παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 44%.

Σε μία αγορά που συνεχίζει να καταγράφει απώλειες, η πορεία της Revoil, με το τρίπτυχο ανταγωνιστικές τιμές – ποιότητα και στη σωστή ποσότητα, την απρόσκοπτη εμπορική πολιτική ενίσχυσης του δικτύου πρατηρίων της, την ενδυνάμωση του εταιρικού της προφίλ με τη νέα εταιρική εικόνα, των προωθητικών της ενεργειών που προσθέτουν αξία στην κάθε συναλλαγή με τον τελικό καταναλωτή, την κατατάσσει στις λιγοστές εταιρίες που κερδίζουν μερίδια αγοράς, ενισχύοντας παράλληλα την κερδοφορία τους.

Σε μια ιδιαίτερα απαιτητική περίοδο, η εισαγωγή του Ομίλου στην υποσχόμενη αγορά του υγραερίου ανοίγει νέες προοπτικές. Επιπρόσθετα τα 53 νέα πρατήρια που εντάχθηκαν στο δίκτυο από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα αναδεικνύουν την ικανότητα του Ομίλου να αναπτύσσεται ανεξαρτήτως κλίματος εκμεταλλευόμενος τα περιθώρια επέκτασης που προκύπτουν.

Σε όλα τα ανωτέρω έρχεται να συμβάλει στην ενίσχυση της κερδοφορίας του Ομίλου η ναυτιλία, μία δραστηριότητα εκτός Ελληνικών συνόρων με την αγορά και ναύλωση δύο φορτηγών πλοίων.