Η αγορά κρατικών ομολόγων μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού χρηματοοικονομικής σταθερότητας είναι μία πρόταση που χρήζει εξέτασης, στο πλαίσιο των ευρύτερων κινήσεων για να καταστεί ο μηχανισμός πιο ευέλικτος, δήλωσε σήμερα η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ.

Ερωτηθείσα εάν ο μηχανισμός στήριξης θα παρέχει δάνεια με ευνοϊκούς όρους στα κράτη-μέλη, ώστε να χρηματοδοτηθεί η επαναγορά κρατικών τίτλων, η κ. Λαγκάρντ δήλωσε στο Reuters: «Ξεκάθαρα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε οτιδήποτε είναι πρόσφορο. Η αγορά ομολόγων είναι μία επιλογή. Θα πρέπει να την κοιτάξουμε. Θα πρέπει να ζυγίσουμε τα υπέρ και τα κατά και να αποφασίσουμε τι είναι πιο αποτελεσματικό».

Ερωτηθείσα για το εάν η Ελλάδα θα ακολουθήσει μία τέτοια επιλογή επαναγοράς ομολόγων σε discount, η κ. Λαγκάρντ απάντησε: «Δεν έχω εξετάσει τα υπέρ και τα κατά αυτής της συγκεκριμένης επιλογής, αλλά νομίζω ότι προς το παρόν ο συνάδελφος και φίλος μου Γιώργος Παπακωνσταντίνου επικεντρώνεται στο να αποφέρει τις προϋποθέσεις που ζητήθηκαν από την Ελλάδα ώστε να ευνοηθεί από το πακέτο στήριξης».