Θαλάσσιο πλάσμα που θυμίζει εγκέφαλο βγήκε στη στεριά και προκάλεσε ερωτηματικά

Τι είναι και ποια η χρησιμότητά του


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
11:05
26/01/2020
Θαλάσσιο πλάσμα που θυμίζει εγκέφαλο βγήκε στη στεριά και προκάλεσε ερωτηματικά
9
loading

Ένα παράξενο πλάσμα, που θυμίζει εγκέφαλο, ξεβράστηκε σε παραλία της Νότιας Καρολίνας.

Η φωτογραφία με το ροζ αντικείμενο που προκάλεσε αρκετά ερωτηματικά, όμως παρά τα σενάρια για εξωγήινους υπήρξαν και σοβαρές εξηγήσεις.

Συγκεκριμένα, πρόκειται  για ένα χιτωνοφόρο, γνωστό κι ως ουροχορδωτά, το οποίο ανήκει είναι υποσυνομοταξία θαλάσσιων ζώων που εντάσσεται στην συνομοταξία των χορδωτών.

Κάποια χιτωνοφόρα ζουν ως μονήρη, ενώ άλλα αναπτύσσονται σε αποικίες, με κάθε μονάδα να είναι γνωστή ως ζωΐδιο. Είναι διηθηματοφάγα, δηλαδή τρέφονται διηθώντας το νερό μέσω του σακκοειδούς σώματός τους, το οποίο φέρει δύο ανοίγματα, τα σιφώνια, μέσω των οποίων εισέρχεται και εξέρχεται το νερό. Τα περισσότερα ζουν προσκολλημένα στον πυθμένα, σε βράχια ή άλλες σκληρές επιφάνειες. Άλλα, κολυμπούν στην πελαγική ζώνη όταν ενηλικιωθούν.

Παρά την απλή εμφάνισή τους και την πολύ διαφορετική ενήλικη μορφή, η στενή τους συγγένεια με τα σπονδυλωτά είναι εμφανής κατά τη διάρκεια του σταδίου της προνύμφης, όπου είναι κινητά. Οι προνύμφες μοιάζουν με γυρίνους και έχουν νωτοχορδή. Το όνομα χιτωνοφόρα προέρχεται από το ιδιαίτερο εξωτερικό τους κάλυμμα ή «χιτώνα» ο οποίος αποτελείται από πρωτεΐνες και υδατάνθρακες και δρα ως εξωσκελετός. Τα παλαιότερα απολιθώματα που ανήκουν αναμφίβολα σε χιτωνοφόρο χρονολογούνται από την πρώιμη Κάμβρια περίοδο.

Υπάρχουν περίπου 2.150 είδη χιτωνοφόρων, με τα περισσότερα να απαντούν σε ρηχά νερά. Χωρίζονται σε 3 ομοταξίες (Ασκίδια, Θαλειοειδή και Κωπηλάτες), από τις οποίες η μεγαλύτερη είναι τα Ασκίδια. Λιγότερα από 100 είδη απαντώνται σε βάθος μεγαλύτερο των 200 μέτρων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

9
σχόλια
 1. avatar ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑ…..

  ΑΝ Ο ΓΙΑΝΗΣ ΖΟΥΣΕ ΣΤΟ ΝΕΡΟ...

 2. avatar γκανα

  Εγκέφαλος αναρχοαπλυτου

 3. avatar Mστ

  Μάνα ακροαριστερού

 4. avatar πάτα το μηδέν

  επιτέλους τα χελωνονιτζάκια νίκησαν

 5. avatar Stateless

  Ακροδεξιοί ψηφοφόροι.

  1. avatar Mιχαηλίδης

   αλβανοί ακροδεξιοί; Ουτσεκάδες;

  2. avatar Mpamphs2

   Μπααα ομοϊδεάτες σου είναι 2020 και πιστεύεις ακόμα στο κουμουνισμο αλλα μένεις στην Αγγλία και το παίζεις εκ του ασφαλούς.....μπααααα

   1. avatar Stateless

    Τόσο βλαξ είσαι που δεν έχεις καταλάβει ότι μισώ τον κομμουνισμό όσο και εσένα?

    1. avatar @ Stateless

     Πολύ μπερδεμένος είσαι ρε φίλε, ούτε εσύ ξέρεις...τι είσαι ????? Όχι τίποτε αλλο, μας μπερδεύεις κι εμάς..

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει