Υπάρχει ένα παιδί εκεί έξω που αγαπά πραγματικά τα σκυλιά και δεν χάνει ευκαιρία να το αποδείξει.

Ο λόγος για τον μικρούλη Roman McConn από τις ΗΠΑ που έσωσε από την ευθανασία 1.200 σκυλιά, παρά το ιδιαιτέρως νεαρό της ηλικίας του.

Όταν επισκέφτηκε με τη μητέρα του ένα καταφύγιο σκύλων και έμαθε πως τα περισσότερα ζώα υποβάλλονται σε ευθανασία, μιας και δεν βρίσκουν σπίτι, κήρυξε τη δική του σταυροφορία να τα σώσει.

Και εδώ και δύο χρόνια κάνει ακριβώς αυτό, βρίσκει νέους ιδιοκτήτες σε αδέσποτα ή παρατημένα τετράποδα μέσω της μη κυβερνητικής οργάνωσης Project Freedom Ride που έχει ιδρύσει με τη μαμά του, Jennifer!

Όλα ξεκίνησαν το 2016, όταν ζήτησε για τα γενέθλιά του αντί για παιχνίδια και άλλα ανούσια, όπως λέει, δώρα να κάνουν οι φίλοι του δωρεές στον σκοπό του. Με τα πρώτα λεφτά, κανόνισε να μεταφερθούν με δικά του έξοδα 31 σκυλάκια στα μήκη και τα πλάτη των ΗΠΑ, δίνοντάς τους μια νέα ζωή.

Αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Γιος και μαμά εργάζονται πυρετωδώς και σήμερα περισσότερα από 1.200 σκυλιά έχουν ένα σπίτι και μια ευκαιρία στη ζωή.

Και εκείνος είναι βέβαια η ψυχή της οργάνωσης, λειτουργώντας τη σελίδα στο Facebook, γυρίζοντας βίντεο με αδέσποτα και καλώντας παιδιά και οικογένειες να υιοθετήσουν ένα ζώο.

Κι όλα αυτά την ώρα που πηγαίνει στο σχολείο του, στη… δευτέρα δημοτικού! «Δεν πίστευα ποτέ πως το Project Freedom Ride και ο Roman θα είχαν τέτοια απήχηση», λέει η 36χρονη μητέρα του, «πιστεύαμε πως θα καταφέρναμε απλώς να σώσουμε μερικά σκυλάκια»…

TAGS