Για πέμπτη συνεχή χρονιά όλο και περισσότερα ψηλά κτίρια στη Νέα Υόρκη θα σβήνουν τα φώτα τους κατά τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να προστατεύσουν τα πουλιά που μεταναστεύουν το φθινόπωρο από τις συγκρούσεις

Ειδικότερα, το πρόγραμμα «Τα Φώτα Σβήνουν», μια πρωτοβουλία της οργάνωσης NYC Audubon για την προστασία των πτηνών στις πόλεις, θα διαρκέσει μέχρι την 1η Νοεμβρίου για πέμπτη συνεχή χρονιά.

Περίπου 90.000 πουλιά εκτιμάται ότι σκοτώνονται στη Νέα Υόρκη κάθε χρόνο πέφτοντας σε γυάλινα φωτισμένα παράθυρα, αναφέρει το BBC. Το φως μάλλον παρεμβάλλεται στις ενδείξεις που χρησιμοποιούν τα πουλιά για να προσανατολίζονται.

Για να περιοριστεί το πρόβλημα τη διάρκεια της αποδημίας, η NYC Audubon ζητά από τους ενοίκους να σβήνουν τα φώτα στα άδεια δωμάτια από τα μεσάνυχτα έως το ξημέρωμα. Όσοι εργάζονται το βράδυ στους ψηλούς ορόφους καλούνται να κατεβάζουν τα στόρια και να χρησιμοποιούν λάμπες γραφείου αντί για φωτισμό οροφής.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.