Αν δεν έχετε κάποιο αγαπημένο καφέ- μπαρ στο κέντρο, αλλά και κάποιο κριτήριο για να επιλέξετε το επόμενο στο οποίο θα δώσετε ραντεβού με την παρέα, σας δίνουμε ένα εμείς. Ο χώρος στον οποίο φιλοξενείται.

Υπό αυτήν την προϋπόθεση στο κέντρο της Αθήνας -από τα Πετράλωνα μέχρι το Μεταξουργείο- θα βρείτε τρία καταπληκτικά στέκια, στεγασμένα σε πανέμορφα νεοκλασικά με μοναδική ατμόσφαιρα.

Beauty Killed the Beast

Στον πεζόδρομο της Παραμυθιάς στο Μεταξουργείο το Beauty Killed the Beast είναι από εκείνα τα μπαρ που σίγουρα θα λατρέψεις. Καταρχήν στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό του 1933, το οποίο αδιαμφισβήτητα τραβά το βλέμμα. Ωστόσο, από τα βασικά χαρακτηριστικά του που το κάνουν να ξεχωρίζει στις επιλογές του κοινού η ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα, η απέριττη αλλά πολύ προσεγμένη αισθητική και το πολύ φιλικό περιβάλλον. Σερβίρει προσεγμένα cocktails και νόστιμα finger food για να συνοδεύσεις, αν θέλεις, το ποτό σου.

Κύριος Χου

Σε ένα νεοκλασικό του 1933 στην περιοχή των Άνω Πετραλώνων (Δημοφώντος & Υπερίωνος 1) συναντάται ο Κύριος Χου. Εναρμονισμένος απόλυτα με τη γραφική γειτονιά έχει διατηρήσει ανέπαφα κάποια στοιχεία της παλιάς μονοκατοικίας –το παλιό χαρακτηριστικό πλακάκι και την θεσπέσια αυλή– όπου φιλοξενείται και αποτελεί cozy νεανικό στέκι, ιδανική επιλογή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Στα αδιαμφισβήτητα ατού του η κουκλίστικη αυλή που καλεί για ποτά και cocktails κάτω από τον έναστρο ουρανό.

The Clumsies

Συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα καλύτερα μπαρ παγκοσμίως, κάτι που σημαίνει ότι έχει βάλει τον πήχη στην νυχτερινή ζωή της πόλης πολύ ψηλά. Ωστόσο, εκτός από την επιτυχημένη του πορεία και τις διακρίσεις που έχει στο βιογραφικό του το The Clumsies (Πραξιτέλους 30) διαθέτει ακόμη ένα ατού. Στεγάζεται σε ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, εκεί όπου για περισσότερα από 100 χρόνια «φιλοξενούνταν» το οινομαγειρείο «Δωρίς». Το επιβλητικό διατηρητέο κτίριο της Πραξιτέλους φέρει αρώματα και μνήμες «παλιάς καλής Αθήνας». Αυτής που ανάβλυζε αυθεντικότητα και αυθορμητισμό. Από το 1900 και μέχρι πρόσφατα, το οινομαγειρείο «Δωρίς» έγραψε τη δική του ιστορία και αποτέλεσε γευστικό «σπίτι» των μυημένων Αθηναίων.