Με το «Rust and Bone», την τελευταία σκηνοθετική δημιουργία του Ζακ Οντιάρ, που πολλοί χαρακτήρισαν «αποκάλυψη» στο φετινό φεστιβάλ Καννών, με την Μαριόν Κοτιγιάρ και τον Ματίας Σένερντς, θα σηκώσει αυλαία το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» Cosmote.

Μετά τον «Προφήτη», ο Οντιάρ επανέρχεται στο προσκήνιο με μία συγκινητική και παθιασμένη ιστορία αγάπης. Κεντρικός ήρωας, ο άστεγος Αλί, ο οποίος βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι της αδερφής του μαζί με τον πεντάχρονο γιο του. Εκεί, θα γνωρίσει τη Στεφανί, μια εκπαιδεύτρια φαλαινών που μετά από ένα τραγικό ατύχημα χάνει και τα δυο της πόδια. Μαζί, θα μάθουν να περπατούν ξανά από την αρχή.

Φέτος, ο κινηματογραφικός θεσμός της πόλης κλείνει τα δεκαοχτώ του χρόνια και γιορτάζει την ενηλικίωσή του με 12 μέρες γεμάτες σινεμά (από 19 έως 30 Σεπτεμβρίου), στους κινηματογράφους Odeon Όπερα 1 & 2 (Ακαδημίας 57), Δαναός 1 & 2 (Λ. Κηφισίας 109) και Ιντεάλ (Πανεπιστημίου 46), περιλαμβάνοντας από πολυαναμενόμενες πρεμιέρες και σπάνια μουσικά ντοκιμαντέρ, μέχρι θεματικά αφιερώματα και σπάνια κινηματογραφικά αριστουργήματα.

Η επίσημη πρεμιέρα του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Νύχτες Πρεμιέρας, θα γίνει την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Παλλάς.