Ο Τζέιμς Κάμερον εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες που του δίνει η τεχνολογία και επιλέγει για τις ταινίες του την τρισδιάστατη προβολή, γεγονός που φάνηκε και στην ταινία «Avatar». Τώρα θέλει να προσφέρει στο κοινό τον «Τιτανικό» που έσπασε τα ταμεία του αμερικανικού box office, σε μορφή 3D.

Ο Κάμερον και ο παραγωγός της ταινίας, Τζον Λαντάου, παρουσίασαν σήμερα στο Χόλιγουντ ενδεικτικό απόσπασμα 18 λεπτών της νέας ταινίας.

«Είναι μια ταινία που έχουν παρακολουθήσει πολλοί θεατές, κάποιοι αρκετές φορές, αλλά υπάρχει μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων που δεν την έχουν δει» ανέφερε ο Κάμερον.

«Λατρεύω το 3D, θεωρώ ότι είναι εντυπωσιακό. Αν είχα τότε κάμερες τρισδιάστατης εικόνας σίγουρα θα είχα κινηματογραφήσει την ταινία σε 3D» σχολίασε.

Η ταινία του 1997, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Λεονάρντο ντι Κάπριο και η Κέιτ Γουίνσλετ, με θέμα την βύθιση του ιστορικού κρουαζιερόπλοιου στο παρθενικό του ταξίδι το 1912, κέρδισε 11 Όσκαρ και θεωρείται η δεύτερη δημοφιλέστερη ταινία σε πωλήσεις εισιτηρίων στην ιστορία του κινηματογράφου.

Η νέα «βελτιωμένη» εκδοχή της σε τρισδιάστατη εικόνα αναμένεται να προβληθεί για πρώτη φορά στους κινηματογράφους των ΗΠΑ στις 6 Απριλίου 2012, τέσσερις ημέρες πριν την 100η επέτειο της ημερομηνίας που σάλπαρε ο «Τιτανικός» από το λιμάνι της Νέας Υόρκης.