Αν θέλετε να βγείτε στο κέντρο της Αθήνας και να απολαύσετε έναν καλό καφέ, τα στέκια που ακολουθούν πρέπει να συμπεριληφθούν ανάμεσα στις επιλογές σας. Με έμφαση τόσο στο τεχνικό κομμάτι, όσο και στα επιλεγμένα χαρμάνια από διάφορα σημεία του κόσμου, ετοιμαστείτε να ζήσετε μια εξαιρετική εμπειρία καφέ.

Third Place

Επί της Απόλλωνος, λίγα βήματα από το Σύνταγμα, το Third Place δημιουργήθηκε για να αποτελέσει στέκι για τους λάτρεις του specialty coffee. Με μίνιμαλ βιομηχανικό design σε γκρι τόνους και pop χρωματιστές πινελιές, διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό και premium προϊόντα, ενώ εστιάζει στις διάφορες τεχνικές παρασκευής καφέ.

Peek a Bloom

Στο αδιέξοδο σοκάκι στη στοά της Λέκκα το Peek a Bloom «παιδάκι» της ομάδας του φημισμένου Mind The Cup στο Περιστέρι δείχνει (και αυτό) ιδιαίτερη αδυναμία στον καλό καφέ. Ξεχωριστοί καφέδες που καταφτάνουν απευθείας από φάρμες σε διάφορες ποικιλίες καβουρδίζονται στο χώρο (διαθέτει διαχωρισμένο εργαστήριο- roastery), ενώ την παραγγελία σας παρασκευάζουν εξειδικευμένοι και έμπειροι barista.

Warehouse

Tο Warehouse στα Εξάρχεια (Μαυρομιχάλη & Βαλτετσίου 21) είναι ένα all day speciality coffee, wine & cocktail bar που δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι και αγάπη, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνογνωσία του καφέ, το κρασί, τα cocktails και τις δημιουργικές γεύσεις για να αποτελέσει σημείο αναφοράς στη γειτονιά των Εξαρχείων. Εδώ απολαμβάνουμε καφέ από υψηλής ποιότητας χαρμάνια και μονοποικιλιακούς από επιλεγμένες χώρες παραγωγής καφέ.

Just Made 33

Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, στον πεζόδρομο της Ευαγγελιστρίας, το Just Made 33 σάς φτιάχνει τη μέρα όχι μόνο με το νόστιμο φαγητό του, αλλά και με τον πολύ καλό καφέ του, καθώς σερβίρει χαρμάνι βραβευμένης εταιρείας επεξεργασίας καφέ ανώτερης ποιότητας.

Kaya

Λίγο πριν τον πεζόδρομο που οδηγεί στην Κολοκοτρώνη, στη στοά Μπολάνη με τον ευρωπαϊκό αέρα, συναντάται το Kaya. Από το 2013 ο Λάμπρος και ο Αντώνης εφαρμόζουν την πείρα και την αγάπη τους για τον καφέ και στην πράξη. Σε λίγα μόλις τετραγωνικά, έχουν καταφέρει να εσωκλείσουν κάποιους από τους καλύτερους καφέδες στην Ελλάδα, εξασφαλίζοντας συνεργασίες με micro roasters artisan από την εγχώρια αγορά. Δύο σταθερά χαρμάνια και δύο που εναλλάσσονται κάθε εβδομάδα, προσφέρουν ένα απολαυστικό και αρωματικό break στο πόδι. Εδώ τραπέζια δεν υπάρχουν, μόνο ένας εξωτερικός πάγκος στη στοά, ο οποίος ανανεώνεται από κόσμο, σχεδόν κάθε δέκα λεπτά! Πλούσιος καφές και γεμάτο σώμα, χρήση πολύ καλής τεχνολογίας και πολύ μεράκι από το ανθρώπινο κομμάτι, αλλά και οι πολύ οικονομικές τιμές για το επίπεδο του καφέ που απολαμβάνει κανείς εδώ στα μυστικά της επιτυχίας του.