Πρόκειται για ένα από τα πιο πολύβουα σημεία της Αθήνας. Η πλατεία Συντάγματος αποτελεί την καρδιά της πόλης και αδιαμφισβήτητα καθημερινά γίνεται σημείο αναφοράς για εκατοντάδες κατοίκους της. Παρ’ όλα αυτά στα δρομάκια γύρω από το Σύνταγμα θα ανακαλύψεις πραγματικούς θησαυρούς -μπαρ και εστιατόρια, καφέ και ζαχαροπλαστεία- που θα σε κάνουν να έρθεις στην πιο πολυσύχναστη γειτονιά της πόλης (ακόμη κι αν δεν σου αρέσει) ξανά και ξανά.

7 Jokers

Αν έπρεπε να ορίσουμε ένα μόνο μπαρ όπου το φλερτ είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής, αυτό σίγουρα είναι το 7 Jokers, επί της Βουλής (νο 7). Με εντελώς ανεπιτήδευτο και happy χαρακτήρα, είναι από εκείνα τα στέκια που πραγματικά γίνεσαι θαμώνας τους από την πρώτη φορά.

Barreldier

Βρίσκεται στη στοά Μπολάνη και ξεχωρίζει στη συνείδηση του κοινού για τον ευρωπαϊκό του αέρα. Τέλειος χώρος, μικρός τόσο όσο για να δημιουργείται η ιδανική παρεΐστικη ατμόσφαιρα για να απολαύσεις κάποια από τα παλαιωμένα cocktails, για τα οποία και φημίζεται. Στον κατάλογο θα βρεις και γευστικές προτάσεις για πλούσιο και απολαυστικό brunch.

42 Bar

Από τα πιο κλασικά και classy στέκια στην περιοχή γύρω από το Σύνταγμα. Το 42 Bar αποτελεί την απτή απόδειξη ότι το ποιοτικό φαγητό, μπορεί να συνδυαστεί στο ίδιο μαγαζί με ποιοτικά cocktails, δικαιολογώντας έτσι και με το παραπάνω τον όρο που το χαρακτηρίζει, «barstronomy». Με φινετσάτη ατμόσφαιρα και αισθητική διαθέτει τραπέζια στον πεζόδρομο μεταξύ της Βουλής και της Κολοκοτρώνη, καθώς και έναν υπέροχο εσωτερικό χώρο με ευρωπαϊκή φινέτσα και ατμόσφαιρα.

Poke Hawaiian

Σούσι του Ειρηνικού και όχι Ιαπωνίας θα δοκιμάσετε στο Poke στην οδό Πετράκη (νο7), κάτι που γίνεται αντιληπτό και από την ονομασία του, καθώς η λέξη poke στα χαβανέζικα σημαίνει ωμό ψάρι κομμένο σε κύβους. Απολαυστικά bowl με ρύζι και ψάρι και διάφορα toppings της επιλογής σας, συνθέτουν και το πιάτο- συνώνυμο του.

Loser Bar

Από τα στέκια στο Σύνταγμα που διαθέτουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά για να γίνουν στέκι. Το Loser, με το πρωτότυπο όνομα, είναι ένα μπαρ που θα έρθεις για το ποτό σου, για φλερτ, για μια αξέχαστη έξοδο. Για μια έξοδο όπως παλιά. Εδώ θα επικοινωνήσεις με τον κόσμο γύρω σου και θα είσαι εσύ ο πρωταγωνιστής. Εντάξει, ίσως και οι μουσικές και τα cocktails. Και η διακόσμηση του χώρου, που σίγουρα θα σε κερδίσει αμέσως.

Things in Jars

Λιλιπούτειο και φινετσάτο, όπως και όλα όσα σερβίρει, το μικροσκοπικό Things in Jars στην πιάτσα της Πετράκη, αποτελεί μία από τις πιο ευχάριστες και λαχταριστές εκπλήξεις στην περιοχή του Συντάγματος. Λαχταριστά cupcakes, σε διάφορες γεύσεις, layer cakes που βάζουν σε πειρασμό και γλυκά που σε προσκαλούν να… αμαρτήσεις χωρίς ενοχές! Φυσικά, σερβίρει αρωματικό καφέ, πληθώρα σε τσάι και ζεστές σοκολάτες, που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει.

The Pie Shop

Αν δηλώνεις λάτρεις της κάθε λιχουδιάς με ζύμη, τότε σίγουρα θα πρέπει να δοκιμάσεις κάποια από τις λιχουδιές του The Pie Shop, επί της Βουλής (νο 16). Η πιο μοντέρνα εκδοχή της πίτας σε street food μορφή, σερβίρεται σε αυτό το μικροσκοπικό spot δίπλα στο Σύνταγμα. Μία μεγάλη γκάμα σε ατομικές, χειροποίητες πίτες, βασισμένες σε αυθεντικές συνταγές από όλο τον κόσμο, για τους λάτρεις των γλυκών και αλμυρών δημιουργιών. Φρεσκοψημένες και ολόφρεσκες σερβίρονται ζεστές από το πρωί.