Με την νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί τον τελευταίο καιρό με την μετάλλαξη Όμικρον, όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που όταν βγουν με τους φίλους τους επιλέγουν εξωτερικούς χώρους των στεκιών της παρέας για να τα πουν και να τα πιουν. Παρακάτω θα βρείτε τέσσερα στέκια με ανοιχτές αυλές και με εξωτερικούς χώρους σε πεζόδρομους, που ακόμη και μέσα στην καρδιά του χειμώνα, έχουν διαμορφώσει cozy και χουχουλιάρικους χώρους για την (ασφαλή) έξοδό σας.

TAF

Ο πολιτιστικός χώρος TAF/ The Art Foundation στεγάζεται σε ένα παλιό οίκημα, γνήσιο δείγμα αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα στον πεζόδρομο της Νορμανού (νο 5) στο Μοναστηράκι. Το κτίριο φιλοξενεί σήμερα εκθέσεις και workshops στην γκαλερί του πρώτου ορόφου, ενώ στο κέντρο της εσωτερικής του αυλής βρίσκεται το αγαπημένο all day cafe-bar της πόλης, περιστοιχισμένο από μικρά δωμάτια που κατά καιρούς χρησιμοποιούνται για πειραματικά projects. Οι επιλογές της μουσικής κινούνται γύρω από την jazz, ενώ είναι εμφανείς οι επιρροές από τη soul και τη funk σκηνή.

Saorsa

Στην Πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, το Saorsa (Γιατράκου 2) είναι ένα «ελεύθερο» στέκι (στην κέλτικη διάλεκτο των Σκοτσέζων saorsa σημαίνει ελευθερία) με μια εντυπωσιακή εσωτερική αυλή. Φιλοξενείται σε ένα ανακαινισμένο παλιό αθηναϊκό σπίτι των αρχών του 20ου αι. και σας καλεί να γίνετε κι εσείς ελεύθερα πνεύματα, υιοθετώντας τη φιλοσοφία του. Η εξαιρετική αισθητική του χώρου και τα προσεγμένα cocktails θα σας κάνουν να το καθιερώσετε σε αγαπημένο στέκι.

Copal

Στη γειτονιά του Ψυρρή, λίγο πιο κάτω από το Μοναστηράκι, επί της Ναυάρχου Αποστόλη (νο 1) το Copal έκανε την εμφάνισή του και αμέσως πρόσθεσε θετική ενέργεια με το τόσο αναγκαίο πράσινο που το χαρακτηρίζει. Ο χαρακτηριστικός ροζ χώρος του κεντρίζει τα βλέμματα, ενώ τις εντυπώσεις κλέβει και η ενδιαφέρουσα cocktail list με signature προτάσεις. Πρόκειται για all day στέκι, που λειτουργεί από το πρωί για καφέ.

Tazza

Το μαγαζί- έκπληξη στον πεζόδρομο της Πετράκη, μεταξύ Ερμού και Μητροπόλεως, στο κέντρο της Αθήνας. Ισορροπώντας αρμονικά μεταξύ της ρετρό αισθητικής και της μοντέρνας διάθεσης που χαρακτηρίζει την εκπληκτική διακόσμησή του, πρόκειται για μια all day επιλογή, γεμάτη σχεδόν για πάντα, για καφέ, lunch break ή ένα ποτήρι κρασί το βραδάκι.