Το κέντρο της Αθήνας για πολλούς, τουλάχιστον αναφορικά με τα μαγαζιά- στέκια για καφέ, ποτό και cocktails, αποτελεί σημείο αναφοράς. Και όχι άδικα, καθώς πρόκειται για τον «πυρήνα» της μπαρ σκηνής της πόλης. Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι αν επιλέξετε το κέντρο απαραίτητα πρέπει να έχετε την αίσθηση ότι βρίσκεστε στο κλεινόν άστυ. Τα τρία στέκια που ακολουθούν, λοιπόν, αποδεικνύουν πως ο χώρος κάνει στην ουσία τη διαφορά, με αυλές, κήπους και ταράτσες κοντά στο Μοναστηράκι να δημιουργούν την αίσθηση ότι δεν βρίσκεστε στο κέντρο.

Six D.O.G.S

Ο πολυεπίπεδος κήπος του αγαπημένου Six D.O.G.S (Αβραμιώτου 6-8), αποτελεί ιδανική επιλογή για ραντεβού με την παρέα. Μετά από μια βόλτα στην Ερμού και στα πέριξ, μπορείτε να καθίσετε εδώ για καφέ, ποτό ή γλυκό, ανάλογα με τα κέφια. Σε όσα πρέπει να δοκιμάσετε, επίσης, και τα εμπνευσμένα cocktails του. Ο χώρος κερδίζει τις εντυπώσεις με τη χαλαρή ατμόσφαιρά του.

Το Λοκάλι

Η ελληνική παμπ Το Λοκάλι (Σαρρή 44) στου Ψυρρή, έρχεται να καταρρίψει κάθε προηγούμενο. Με μότο το της το «local δεν είσαι μόνο στη γειτονιά σου, αλλά όπου νιώθεις σπίτι σου», στην δροσερή αυλή με τους χαρακτηριστικούς πλατάνους και τις μουριές σερβίρει οικείο φαγητό, απλό αλλά καλομαγειρεμένο, το οποίο μπαίνει στη μέση του τραπεζιού (ακόμη και στη μπάρα) και μοιράζεται με την παρέα.

Στο κομμάτι του ποτού επιλεγμένα ελληνικά κρασιά, εγχώρια και ξένα αποστάγματα, ποτά και μπίρες αποτελούν το δυναμικό της μπάρας του. Στα συν και ο specialty καφές που σερβίρεται από το πρωί. Την παράσταση κλέβει και η ταράτσα του, για χαλαρό ποτό και cocktails με τους φίλους.

Retire

Το Ergon House μας έχει συνηθίσει μόνο σε πρωτότυπες ιδέες, όπως και αυτή που συναντάται στην ταράτσα του (Μητροπόλεως 26- 28). Φωτάκια που δημιουργούν μια ρομαντική ατμόσφαιρα, η Ακρόπολη σε gros plan και ένα μπαρ- καντίνα με ελάχιστες αλλά νόστιμες γευστικές προτάσεις και σούπερ cocktails για τα καλοκαιρινά βράδια κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αθήνας.