Τα ακόλουθα αμφιλεγόμενα είδη μουσικής, είναι λίγο πολύ σαφέστατα ως προς τον προσανατολισμό τους. «Γεννήθηκαν» με αποκλειστικό σκοπό να προωθήσουν τη βία, το μίσος, τις δολοφονίες, τον ρατσισμό, την οργή, ή τον αντισημιτισμό.

Ποιος περίμενε ότι η μουσική θα μπορούσε να είναι τόσο δυσάρεστη;

1.Witch House

Δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 2000. Ατμοσφαιρική, σκοτεινή ηλεκτρονική μουσική που υμνεί τους βιασμούς, τους φόνους, τους αυτοτραυματισμούς. Η μπάντα Creep πάντως ισχυρίζεται ότι οι στίχοι τους έχουν σαρκαστικό χαρακτήρα.

2.Gabba

Hard-core ηλεκτρονική μουσική που ξεκίνησε από το Ρότερνταμ της Ολλανδίας στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Οι καταιγιστικοί ρυθμοί από μπάσα και ντραμς, δημιουργούν έναν επιθετικό ήχο. Αν και οι στίχοι είναι δύσκολα να γίνουν κατανοητοί εξαιτίας της αλλοίωσης τους από ουρλιαχτά, είναι γεμάτες με προσβολές και δίνουν έμφαση στη χρήση ναρκωτικών και στη διάπραξη βίαιων πράξεων.

3.Pagan Black Metal

Πρόκειται για heavy metal μουσική που επικεντρώνεται σε θέματα  παγανισμού, ο ευρύς όρος που περιγράφει τα τελετουργικά και τις παραδόσεις των πολιτισμών πριν από την άνοδο του Χριστιανισμού στην Ευρώπη.
Στιχουργικά, τα τραγούδια της pagan black metal μπορεί να περιλαμβάνουν γραφικές αναπαραστάσεις του θανάτου, την απώλεια αίματος, τις τελετουργικές θυσίες ζώων, ή προωθούν το αντι-χριστιανικό συναίσθημα.

4.Horror Punk

Εμπνευσμένο από τις ταινίες τρόμου και τις σκοτεινές ταινίες επιστημονικής φαντασίας, το Horror Punk βρίθει από ανατριχιαστικούς στίχους και με νοσηρές εικόνες. Νονοί του είδους, είναι το συγκρότημα The Misfits, που διαθέτει μια πανκ, γοτθική και rockabilly αισθητική. Το τραγούδι «Skulls», του συγκροτήματος, μιλάει για έναν κατά συρροή δολοφόνο που βυθίζει μέσα στο αίμα τα αποκεφαλισμένα πτώματα και τους βγάζει το δέρμα…

5.Juggalo

Το Juggalo αναφέρεται στην υποκουλτούρα των οπαδών του Insane Clown Posse και αφορά σε ένα αρκετά βίαιο χιπ χοπ.
Ο Violent J, από το παράλογο δίδυμο των Clown Posse, εμπνεύστηκε το συγκεκριμένο όνομα, Juggalo, κατά τη διάρκεια συναυλίας τους το 1994. Οι οπαδοί και τα συγκροτήματα που υπηρετούν το είδος, φορούν μπλούζες με σύμβολα συμμοριών ενώ οι στίχοι εξυμνούν τη βία, τη διακίνηση ναρκωτικών ακόμα και το φόνο.