Η Kia Corporation αποκάλυψε πραγματικές εικόνες της εξωτερικής και εσωτερικής σχεδίασης του EV9, της πρώτης ηλεκτρικής SUV ναυαρχίδας, που συνδυάζει τολμηρό στυλ με κομψότητα εξωτερικά και εσωτερικά.

Η τολμηρή εμφάνιση του EV9 είναι εμπνευσμένη από τη σχεδιαστική φιλοσοφία «Opposites United» της Κορεάτικης μάρκας, η οποία αξιοποιεί τη δημιουργική ένταση που δημιουργείται από τις αποκλίνουσες αξίες της φύσης και του νεωτερισμού για να προσφέρει ένα αρμονικό σύνολο. Οι σχεδιαστές της Kia έχουν συνδυάσει έναν μοναδικό συνδυασμό κομψών, γλυπτών σχημάτων και σίγουρης, διεκδικητικής γεωμετρίας για να προσφέρουν ένα εντυπωσιακά σύγχρονο και διαφορετικό SUV.

Εξωτερική σχεδίαση

Με γνώμονα τη σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας «Opposites United», οι σχεδιαστές της μάρκας προσπαθούν να δημιουργήσουν οχήματα με ξεχωριστή εξωτερική εμφάνιση. Συγκεκριμένα, ο πυλώνας της ιδεολογίας «Bold for Nature», που εμπνέει τον συνδυασμό στοιχείων από τον φυσικό και υλικό κόσμο, έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του εξωτερικού σχεδιασμού του EV9. Το αποτέλεσμα είναι ένα όχημα που συνδυάζει την αίσθηση ικανότητας για όλες τις συνθήκες, με την ηρεμία ενός εξελιγμένου EV.

Το μπροστινό μέρος διακατέχεται από απλές καθαρές γραμμές και επιφάνειες αμαξώματος. Τονίζεται από το «Digital Pattern Lighting Grille» και τους εντυπωσιακούς κάθετους προβολείς καθώς τη χαρακτηριστική μάσκα «Digital Tiger Face» του EV9 η οποία προσδίδει φουτουριστική εμφάνιση και αίσθηση. Το Digital Tiger Face διαθέτει δύο ομάδες μικρών λαμπτήρων σε σχήμα κύβου δίπλα σε κάθε προβολέα. Τα πρωτοποριακά φώτα ημέρας «Star Map LED» δημιουργούν μια νέα εμπειρία φωτισμού και προσφέρουν ένα εκλεπτυσμένο κινούμενο μοτίβο φωτισμού που θα υποδεικνύει το Digital Tiger Face της Kia για τα μελλοντικά μοντέλα EV της μάρκας.

Το πλευρικό προφίλ του νέου ηλεκτρικού μοντέλου συνδυάζει την αδιαμφισβήτητη ταυτότητα SUV με εξαιρετική αεροδυναμική. Οι τριγωνικές δομές φτερών και οι έντονοι γεωμετρικοί θόλοι των τροχών συνδυάζονται με το σώμα της ατράκτου, ενοποιώντας τα πολυγωνικά στοιχεία σε μια συνεκτική δομή που παρουσιάζει μια επιβλητική εμφάνιση, ενώ οι χωνευτές λαβές των θυρών και η κωνική πίσω γραμμή οροφής δίνουν αίσθηση ομαλής κίνησης.

Στο πίσω μέρος, οι απλές γραμμές της πόρτας του χώρου αποσκευών, οι οποίες περιλαμβάνουν τα κομψά και λεπτά πίσω φώτα που αντικατοπτρίζουν τη σχεδίαση αυτών που βρίσκονται μπροστά, επιβεβαιώνουν την δυναμική εμφάνιση του EV9.

Εσωτερικό

Στο εσωτερικό, οι σχεδιαστές της Kia έδωσαν προτεραιότητα στο χώρο, την άνεση και την τεχνολογία για όλους τους επιβάτες, αναθεωρώντας το τι μπορεί να προσφέρει ένα οικογενειακό SUV.

Χτισμένο στην ηλεκτρική παγκόσμια αρθρωτή πλατφόρμα της μάρκας (E-GMP), το μακρύ μεταξόνιο και η εντελώς επίπεδη αρχιτεκτονική των ηλεκτρικών μοντέλων έχουν διευκολύνει τη δημιουργία μεγάλου χώρου για όλους τους επιβάτες ώστε να συνδέονται και να χαλαρώνουν με άνεση lounge style και στις τρεις σειρές καθισμάτων. Το μοντέλο προσφέρεται σε 6θέσια και 7θέσια διάταξη, με χαρακτηριστικά καθισμάτων που διασφαλίζουν ότι το δίνει τον ίδιο χώρο και άνεση για όλους τους επιβάτες χωρίς να εστιάζει όλη του την προσοχή μόνο στον οδηγό.

Οι επιβάτες που κάθονται στην πρώτη και στη δεύτερη σειρά καθισμάτων μπορούν ταυτόχρονα να ξαπλώσουν τα καθίσματα τους για να χαλαρώσουν και να ξεκουραστούν όταν το όχημα φορτίζει. Τα καθίσματα της δεύτερης σειράς μπορούν να περιστραφούν ανεμπόδιστα κατά 180 μοίρες, έτσι ώστε οι επιβάτες να μπορούν να έχουν επαφή και να επικοινωνούν με αυτούς που κάθονται στην 3η σειρά, της οποίας τα καθίσματα διαθέτουν επίσης ποτηροθήκες και σημεία φόρτισης για φορητές συσκευές.

Η ευρύχωρη, ελαφριά και ευάερη καμπίνα του EV9 ενσωματώνει ένα κομψά απλό, αλλά κορυφαίας ποιότητας και εξαιρετικά φιλικό προς το χρήστη σχεδιασμό. Το ανοιχτό και πανοραμικό ταμπλό εκτείνεται από το τιμόνι μέχρι το κέντρο του αυτοκινήτου ενώ οι 2 οθόνες αφής 12,3 ιντσών βελτιώνουν την ψηφιακή εμπειρία, προσφέροντας πολύ εύκολα τον έλεγχο των λειτουργιών του οχήματος διασφαλίζοντας ότι τα φυσικά κουμπιά διατηρούνται στο ελάχιστο.

Η κεντρική κονσόλα είναι εξοπλισμένη με πολλές επιλογές αποθηκευτικών χώρων, συμπεριλαμβανομένης μιας ευρύχωρης θήκης που βρίσκεται στη βάση της, ενώ οι πόρτες της κεντρικής κονσόλας έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσθέτουν επιπλέον στη συνολική φινέτσα του εσωτερικού χώρου.

Η εκτεταμένη οθόνη υψηλής ευκρίνειας ενσωματώνει την οθόνη πλοήγησης και τηλεματικής (AVNT). Κάτω από την οθόνη αυτή, μια σειρά από κουμπιά αφής κρυφού τύπου παρέχει λειτουργία start/stop μαζί με AVNT και έλεγχο θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού (HVAC).

Η παγκόσμια πρεμιέρα του Kia EV9 θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαρτίου, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Kia θα αποκαλύψει όλες τις πληροφορίες για τα μοντέλα της και θα επικοινωνήσει την παγκόσμια καμπάνια με το σλόγκαν, «Here to reshape the way we move».