Η Dacia φέρεται να σχεδιάζει το δικό της μίνι στα χνάρια της αδελφής εταιρείας Renault, το οποίο αν λάβει το «πράσινο φως» θα βασιστεί στο υπάρχον Twingo, ενώ θα κοστίζει σημαντικά λιγότερο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Renault Twingo θα αποκτήσει ένα… low budget αδελφάκι από την Dacia. Ειδικότερα, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα πιο οικονομικό μίνι, το οποίο θα λανσάρει ο όμιλος της Renault με υπογραφή Dacia, προκειμένου να κερδίσει περισσότερα μερίδια στη μίνι κατηγορία, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις αναδυόμενες αγορές.

Προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα αν θα προχωρήσει ένα τέτοιο πλάνο από τον γαλλικό όμιλο, ούτε έχει διευκρινισθεί αν το νέο μίνι θα πατά στην πλατφόρμα του απερχόμενου Twnigo ή στην καινούργια πισωκίνητη πλατφόρμα της νέας γενιάς του μίνι μοντέλου. Σημειωτέον όμως ότι οι πιθανότητες -λόγω χαμηλού προϋπολογισμού- είναι το νέο μίνι της Dacia να βασιστεί στην υπάρχουσα γενιά του Twingo, χωρίς βέβαια να μπορούμε να αποκλείσουμε και την έκπληξη.

Σε επίπεδο κινητήρων, το νέο μίνι θα λάβει τα μηχανικά σύνολα της Renault, με πιθανότερη επιλογή τον 0,9 λτ. TCe turbo με απόδοση 90 ίππους και 135 Nm ροπής. Επίσης, ένα επιπλέον μοτέρ θα μπορούσε να ήταν ο 1.000άρης 3κύλινδρος των 70 ίππων και 91 Nm ροπής.

Τέλος, οι πηγές επισημαίνουν πως το νέο Dacia μίνι θα λανσαριστεί σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Πηγή: autotriti.gr