Ο Lewis Hamilton κατέκτησε πρώτος την καρό σημαία για 3η φορά φέτος περνώντας πρώτος την γραμμή τερματισμού στο Grand Prix του Abu Dhabi. Ο Βρετανός πανηγύρισε τη νίκη του εν απουσία του πρωταθλητή ο οποίος εγκατέλειψε στον πρώτο γύρο από κλατάρισμα. Στην 2η θέση τερμάτισε ο Fernando Alonso επιβεβαιώνοντας την ταχύτητα της Ferrari στους αγώνες. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Jenson Button κάνοντας το 1-3 για την McLaren μετά από έναν δύσκολο αγώνα καθώς είχε για αρκετό διάστημα πρόβλημα με το KERS του.

Με τον ήλιο να έχει κατέβει χαμηλά στον ορίζοντα τα 24 μονοθέσια πήραν τη θέση τους στο grid του Yas Marina Circuit και μόλις έσβησαν τα φώτα έφυγαν για το 3ο Grand Prix του Abu Dhabi το οποίο για μια ακόμα φορά εκκίνησε υπό το φως του ήλιου και ολοκληρώθηκε υπό το φως των προβολέων.

Η εκκίνηση ήταν αρκετά επεισοδιακή με τον Sebastian Vettel να φεύγει καθαρά μπροστά αλλά μόλις στην 3η στροφή η τύχη του γύρισε την πλάτη. Το δεξί πίσω ελαστικό του έχασε πίεση ξαφνικά και κλάταρε με αποτέλεσμα ο Γερμανός να βγει εκτός πίστας. Αυτή η έξοδος του Vettel στράβωσε τον πίσω άξονα της RB7 με αποτέλεσμα ο πρωταθλητής να εγκαταλείψει για πρώτη φορά φέτος. Στην πρώτη θέση μετά από αυτό είχε βρεθεί ο Lewis Hamilton με τον Fernando Alonso να τον ακολουθεί από την 2η μετά την προσπέραση που έκανε στον Jenson Button.

Στο τέλος του 15ου γύρου ο Felipe Massa άνοιξε τον χορό των pitstop για τους γρήγορους συνδυασμούς και ένα γύρο μετά ακολούθησαν και οι δύο πρωτοπόροι Hamilton και Alonso βάζοντας και πάλι την μαλακή γόμα της Pirelli. Οι αλλαγές ελαστικών των μεγάλων ομάδων είχαν ολοκληρωθεί μέχρι τον 19 γύρο χωρίς καμία αλλαγή στην κορυφή, ο Hamilton διατήρησε το προβάδισμα από τον Alonso. Τα πράγματα για την RBR δεν εξελίχθηκαν καλά ούτε για τον έτερο οδηγό της, Webber, ο οποίος έχασε πολύ χρόνο στο πρώτο του pit stop πέφτοντας πίσω από τον Massa στην 5η θέση.

Ο Webber μπήκε στον 36 γύρο για το 2ο pit stop του ανοίγοντας το παράθυρο της δεύτερης αλλαγής ελαστικών βάζοντας και πάλι τη μαλακή γόμα της Pirelli. Ένα γύρο αργότερα ο Button μπήκε για την δική του αλλαγή από την 3η θέση βάζοντας τα μεσαία ελαστικά. Ο πρωτοπόρος Hamilton μπήκε για την δική του αλλαγή στον 41ο γύρο βάζοντας και αυτός τη μεσαία γόμα. Στο τέλος του 43ου γύρου ο Alonso μπήκε και αυτός για την δική του αλλαγή βάζοντας τη μεσαία γόμα. Ο Ισπανός έμεινε μερικούς γύρους παραπάνω με τα μαλακά ελαστικά από τον Βρετανό προσπαθώντας να βρεθεί μπροστά του. Η προσπάθεια όμως δεν καρποφόρησε και μετά το τελευταίο pit stop ο Hamilton είχε και πάλη τα ηνία του αγώνα με τον Alonso να τον ακολουθεί. Στην 3η θέση μέχρι εκείνη τη στιγμή βρισκόταν ο Webber ο οποίος όμως χρωστούσε ένα ακόμα pit stop.

Ο Αυστραλός μπήκε για την τελευταία του αλλαγή ελαστικών στον τελευταίο γύρο του αγώνα βάζοντας την μεσαία γόμα της Pirelli. Ο Webber δεν κατάφερε να δημιουργήσει αρκετή διαφορά από τον Button με αποτέλεσμα να χάσει την 3η θέση.

Ο Lewis Hamilton πανηγύρισε την 3η του νίκη φέτος μετά από 55 γύρους στο Yas Marina Circuit εν απουσία του Vettel. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Fernando Alonso πορφυρίζοντας άλλο ένα βάθρο για την Ferrari. Η ταχύτητα της McLaren όλο το 3ήμερο διατηρήθηκε και στον αγώνα φέρνοντας τον Jenson Button στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου. 1-3 για την McLaren στον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς.

Πηγή: formulaena.gr