H διεύρυνση της γκάμας της Maserati περιλαμβάνει την παρουσίαση τριών νέων μοντέλων έως το 2014. Πρόκειται για τη νέα Quattroporte που θα δούμε φέτος στη Φρανκφούρτη, το νέο crossover με κινητήρα από τη Ferrari, αλλά και ένα πιο μικρό σεντάν αυτοκίνητο το οποίο θα ξεκινά από τις 55.000 ευρώ.

Ο κωδικός εξέλιξης του αντικαταστάτη της Quattroporte είναι προς το παρόν M156 και τα δημοσιεύματα του αμερικάνικου ειδικού τύπου θέλουν το μοντέλο να κάνει την παρθενική του εμφάνιση στην έκθεση της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο. Το μηχανικό σύνολο που θα χρησιμοποιεί είναι V8 στα 4,7 λίτρα με την απόδοση να κυμαίνεται από τους 405 έως τους 440 ίππους.

Το νέο μοντέλο θα έχει αισθητά μικρότερο βάρος, οικονομικότερους κινητήρες με start&stop, καθώς και τετρακίνητη έκδοση.Μέσα στο 2013 η εταιρεία αναμένεται να μας παρουσιάσει και το νέο της crossover πολυτελείας που όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν θα βασίζεται στο νέο Grand Cherokee της Jeep και θα χρησιμοποιεί κινητήρες της Ferrari! Τέλος, θα υπάρξει και ένα entry-level σεντάν μοντέλο (αυτή τη στιγμή ο κωδικός του είναι Μ157), με V8 κινητήρα και την τιμή να ξεκινά από τα 55.000 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν θα το δούμε στο δρόμο πριν το 2014.

Πηγή: autotriti.gr