Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελεσκι πραγματοποίησε μια ιστορική επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο την Τετάρτη και εξέπληξε μία συμπατριώτισσά του με μια αγκαλιά σε μια αυθόρμητη στιγμή κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου. Το ταξίδι του Ζελένσκι ανακοινώθηκε μόλις το πρωί της Τετάρτης, καθώς υποστηρίζει την αντίσταση της Ουκρανίας μετά τη ρωσική εισβολή τον περασμένο Φεβρουάριο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ντόρσετ, μια Ουκρανή δημοσιογράφος του BBC σηκώθηκε όρθια και προλόγισε την ερώτησή της λέγοντας ότι θα ήθελε να κάνει μια αγκαλιά τον Ζελένσκι, αλλά μάλλον δεν θα της επιτρεπόταν. «Γιατί όχι;». Ο Ζελένσκι απάντησε και τις πρόσφερε μια ζεστή αγκαλιά. Ο Ρίσι Σουνάκ, ο Βρετανός πρωθυπουργός, φαινόταν στο βάθος να χαμογελά και να χειροκροτεί.

Μετά την επίσκεψή του στη Βρετανία, ο Ζελένσκι ταξίδεψε στη Γαλλία, όπου δείπνησε με τον Μακρόν και τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς. Ο Ζελένσκι ζήτησε από το Λονδίνο και το Παρίσι να δοθούν στη χώρα του μαχητικά αεροσκάφη «το συντομότερο δυνατό» προκειμένου να απωθηθεί η ρωσική επίθεση.