Το δράμα του πολέμου στην Ουκρανία, που μαίνεται για 54ή μέρα και χωρίς να διαφαίνεται ελπίδα για κατάπαυση του πυρός, βιώνει μόλις στα 4 χρόνια της η μικρή Άλις, που έχει εγκλωβιστεί σε καταφύγιο στη Μαριούπολη. Το μήνυμα της μικρής, που θέλει να «γυρίσει στο σπίτι της» ραγίζει καρδιές.

«Θέλω να πάω σπίτι μου», λέει η 4χρονη Άλις, όπως εξηγεί ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Μικαΐλο Ποντόλιακ, ο οποίος, με αφορμή το δράμα του κοριτσιού απευθύνει έκκληση στον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκο και ηγέτες του κόσμου να παρέμβουν για να σωθεί η τετράχρονη και άλλα παιδιά, που παραμένουν στη μαρτυρική Μαριούπολη.

Στο βίντεο, που κάνει το γύρο του διαδικτύου, το κοριτσάκι λέει ότι θέλει να φύγει από το καταφύγιο και θέλει να πει ένα «γεια» στην αγαπημένη της γιαγιά.

Σύμφωνα με ανάρτηση της «Odessa Journal» στο Twitter, η μικρή είναι κόρη στρατιωτικού γιατρού και βρίσκεται μαζί με τη μητέρα της και πολλούς ακόμη αμάχους σε ένα από τα καταφύγια της χαλυβουργίας Azovstal της Μαριούπολης εδώ και πάνω από έναν μήνα.