Την ώρα που μόλις το ένα τρίτο του πληθυσμού της Ρουμανίας έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, ένα απίστευτο περιστατικό ήρθε στη δημοσιότητα. Η δημοσιογράφος της Rai, Λουτσία Γκοράτσι, πήγε για να κάνει ένα ρεπορτάζ για την κατάσταση που επικρατεί, χωρίς όμως να μπορεί να φανταστεί τι θα συνέβαινε όταν θα έπαιρνε συνέντευξη από την ηγέτιδα του αντιεμβολιαστικού κινήματος, Ντιάνα Ιοβανοβίτσι Σοσοάτσα.

Η τελευταία υποστηρίζει ότι η πανδημία είναι το μεγαλύτερο ψέμα του αιώνα. Όταν η δημοσιογράφος της ζήτησε να παραμείνει στα καταγεγραμμένα στοιχεία, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ακροδεξιά βουλευτής κλείδωσε την Γκοράτσι και το συνεργείο της στο γραφείο και κάλεσε την αστυνομία!

«Είμαι η γερουσιαστής Σοσοάτσα και ζητά βοήθεια» ακούγεται να λέει στο τηλέφωνο. «Κάποιοι εισέβαλαν στο γραφείο μου και με απειλούν».

Η δημοσιογράφος κατάφερε να βγει έξω, όπου συνάντησε τους αστυνομικούς με τους οποίους επέστρεψε στο γραφείο. Η κατάσταση όμως επιδεινώθηκε, καθώς ο σύζυγος της Σοσοάτσα τη χτύπησε μπροστά στους αστυνομικούς, χωρίς αυτοί να κάνουν τίποτα.

Η δημοσιογράφος και το συνεργείο μεταφέρθηκαν σε αστυνομικό τμήμα και αφέθηκαν ελεύθεροι οκτώ ώρες αργότερα χάρη στην παρέμβαση της ιταλικής πρεσβείας.