Τις πρώτες 500.000 δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού που δωρίστηκαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ παρέλαβε την Τετάρτη (14/7) η Αϊτή.

Η παρτίδα αυτή παραδόθηκε στο πλαίσιο δέσμευσης των ΗΠΑ να χορηγήσουν περίπου 12 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων σε χώρες της Καραϊβικής και της Λατινικής Αμερικής, σύμφωνα με ανακοίνωση του PAHO, του περιφερειακού γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Οι δωρεές αυτές έγιναν μέσω του παγκόσμιου μηχανισμού COVAX, ο οποίος διανέμει εμβόλια σε φτωχότερες χώρες.

Η Εθνική εκστρατεία εμβολιασμού δεν έχει ακόμη αρχίσει στην Αϊτή, η οποία βυθίστηκε βαθύτερα σε κρίση μετά την δολοφονία του προέδρου της Ζοβενέλ Μοΐζ. Κάποιες ιδιωτικές εταιρείες έχουν ωστόσο διανείμει δόσεις στους υπαλλήλους τους.

Τα πρώτα αποτελέσματα έρευνας που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Αϊτής έδειξαν ωστόσο ότι μόνον ένα 22% των Αϊτινών αποδέχεται το εμβόλιο, σύμφωνα με τον Τζιν Γκαφ, που είναι περιφερειακός διευθυντής της Unicef για τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.

«Το ότι θα φτάσουν δόσεις εμβολίων σε κοινότητες δεν εγγυάται ότι οι κοινότητες θα θέλουν και να εμβολιαστούν», σημείωσε ο Γκαφ όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το υπουργείο Υγείας της Αϊτής ανακοίνωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι η χώρα έχει καταγράψει ως σήμερα συνολικά περίπου 19.400 κρούσματα του νέου κορονοϊού και περίπου 500 θανάτους από την COVID-19. Ωστόσο και οι δύο αυτοί αριθμοί είναι πιθανόν χαμηλότεροι από τους πραγματικούς λόγω των λίγων τεστ που γίνονται.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.