Η είδηση ότι ο 75χρονος εκκεντρικός πρωτοπόρος της τεχνολογίας anti-virus, Τζον ΜακΆφι, έδωσε τέλος στη ζωή του στο κελί του στη Βαρκελώνη κάνει τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ. Μάλιστα, κάποια παλιά tweet του έχουν γίνει viral τις τελευταίες ώρες, με τα οποία φέρεται να προειδοποιούσε για την τραγική εξέλιξη.

Μετά τον θάνατό του, ένα tweet του από τον Οκτώβριο του 2020 ήρθε στην επιφάνεια. «Είμαι ικανοποιημένος εδώ. Έχω φίλους. Το φαγητό είναι καλό. Όλα είναι καλά», έγραψε στις 15 Οκτωβρίου από την ισπανική φυλακή, για να προσθέσει: «Να ξέρετε ότι αν κρεμαστώ, όπως ο Έπσταϊν (αμερικανός παιδόφιλος), δεν θα ευθύνομαι εγώ».

Το 2019 είχε αναρτήσει επίσης στο Twitter μια φωτογραφία με ένα τατουάζ και τη λέξη «whackd». Σε αυτό ανέφερε πως λαμβάνει έμμεσα μηνύματα από αμερικανούς αξιωματούχους, τα οποία έλεγαν: «Ερχόμαστε για σένα ΜακΆφι! Θα σε αυτοκτονήσουμε».

«Έκανα ένα τατουάζ σήμερα για κάθε περίσταση. Αν αυτοκτονήσω, δεν θα το έχω κάνει εγώ», ανέφερε και παρέπεμπε στο τατουάζ στον ώμο του.

Σημειώνεται πως ο Αμερικανός μεγιστάνας, ο δημιουργός του ομώνυμου antivirus, βρέθηκε νεκρός στο κελί του, σε φυλακή της Καταλονίας, λίγες ώρες αφότου η Δικαιοσύνη της Ισπανίας άναψε το «πράσινο φως» για την έκδοσή του στις ΗΠΑ.

Ο επιχειρηματίας ήταν καταζητούμενος στις ΗΠΑ για φοροδιαφυγή. Συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης και τέθηκε υπό κράτηση.

Ο Τζον ΜακΆφι ήταν γνωστός και για την εκκεντρική ζωή του. Ίδρυσε τη McAfee Associates το 1989 και την πούλησε το 2010 έναντι 7,7 δισ. δολαρίων στην Intel. Ήταν το πρώτο anti-virus λογισμικό που αγαπήθηκε εξίσου από ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Πάλευε πάντα με τις εξαρτήσεις και το αλκοόλ, ακόμα και πριν φτιάξει τον κολοσσό του. Ήδη από παιδί έπινε, για να αντέχει την κακοποίηση και τον ξυλοδαρμό από τον αλκοολικό πατέρα του, ο οποίος αυτοκτόνησε όταν ο Τζον ήταν 15 ετών.

Αφού πούλησε τη McAfee και χώρισε από τη δεύτερη σύζυγό του, μετακόμισε στο Μπελίζ για να ζήσει τη μεγάλη ζωή. Με χαρέμια από γυναίκες εμφανιζόταν πια, αν και η δημόσια παρουσία του ξένιζε πολλές φορές.