Αν ήταν για ένα πράγμα γνωστότερος ο Τζον ΜακΆφι από το περίφημο anti-virus του, αυτό ήταν η εκκεντρική προσωπική του ζωή.

Ο πιονέρος της Silicon Valley κατάφερε να ξεπεράσει την αυτοκτονία του πατέρα του και να χτίσει τη δική του αυτοκρατορία, ξοδεύοντας τα εκατομμύριά του σε ναρκωτικά και γυναίκες, σαν σωστός ροκ σταρ.

Μόνο που οι παρανοϊκές απόψεις και οι θεωρίες συνωμοσίας στις οποίες πίστευε θα τον οδηγούσαν στην ισπανική φυλακή.

Τζον ΜακΆφι: Το «χαρέμι» των επτά γυναικών, οι θεωρίες συνωμοσίας, τα ναρκωτικά και το τέλος στο κελί του

Όπως έγινε γνωστό, ο Τζον ΜακΆφι βρέθηκε νεκρός στο κελί του στη Βαρκελώνη την Τετάρτη, όταν έμαθε ότι θα εκδοθεί από τη χώρα.

Ο 75χρονος ήταν αντιμέτωπος με κατηγορίες για φοροδιαφυγή στις ΗΠΑ, αλλά και για απάτη. Γι’ αυτό και από το 2019 ζούσε σαν φυγάς.

Ο εκκεντρικός κροίσος ίδρυσε τη McAfee Associates το 1989 και την πούλησε το 2010 έναντι 7,7 δισ. δολαρίων στην Intel. Ήταν το πρώτο anti-virus λογισμικό που αγαπήθηκε εξίσου από ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Ο ίδιος ο ΜακΆφι πάλευε πάντα με τις εξαρτήσεις και το αλκοόλ, ακόμα και πριν φτιάξει τον κολοσσό του. Ήδη από παιδί έπινε, για να αντέχει την κακοποίηση και τον ξυλοδαρμό από τον αλκοολικό πατέρα του, ο οποίος αυτοκτόνησε όταν ο Τζον ήταν 15 ετών.

Αφού πούλησε τη McAfee και χώρισε από τη δεύτερη σύζυγό του, μετακόμισε στο Μπελίζ για να ζήσει τη μεγάλη ζωή. Με χαρέμια από γυναίκες εμφανιζόταν πια, αν και η δημόσια παρουσία του ξένιζε πολλές φορές.

Φωτογραφίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας τον εμφάνιζαν να ζει με 7 γυναίκες. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και μια 16χρονη, την οποία δήλωνε πως ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα όταν τη γνώρισε το 2012, όταν εκείνος ήταν 66 ετών.

Οι δικαστικές του περιπέτειες ξεκινούν αυτόν τον καιρό: το 2012 εγκατέλειψε άρον-άρον το Μπελίζ για αν αποφύγει τη σύλληψη. Η αστυνομία τον υποπτευόταν για τον φόνο του γείτονά του.

Το 2019 έφυγε και από τις ΗΠΑ, για να γλιτώσει τις νέες διώξεις για φορολογικές ατασθαλίες. Με την τρίτη σύζυγό του πια, την πρώην ιερόδουλη Janice Dyson, ζούσαν στο σκάφος του μέχρι το 2020, όταν συνελήφθη.

Τον έπιασαν στην Ισπανία, τον φυλάκισαν στη Βαρκελώνη και τον Απρίλιο του 2021 του απήγγειλαν νέες κατηγορίες.