Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Μεξικού εκτίμησε σήμερα ότι θα αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολο να ταυτοποιηθούν τα απανθρακωμένα λείψανα που ενδεχομένως ανήκουν στους 43 φοιτητές που έχουν εξαφανιστεί στην Πολιτεία Γκερέρο, αφού διαπιστώθηκε ότι γενετικές εξετάσεις μπορούν να γίνουν μόνο σε δύο από τα μικρά οστά που βρέθηκαν.

Οι ειδικοί ανέφεραν στις αρχές ότι υπάρχουν «μόνο δύο λείψανα, μια επιγονατίδα και ένα άλλο οστό» στα οποία είναι δυνατόν να γίνουν εξετάσεις DNA, είπε ο Χεσούς Μουρίγιο Καράμ στο τηλεοπτικό κανάλι Televisa. Και τα δύο οστά θα σταλούν σε ένα εργαστήριο το οποίο «δεν μας είπε αν μπορεί (να ταυτοποιήσει τα θύματα) αλλά ότι υπάρχει μια πιθανότητα», πρόσθεσε.

Ο Καράμ είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ότι τρεις ύποπτοι, που φέρονται ότι ανήκουν στο καρτέλ Γκερέρος Ουνίδος, ομολόγησαν ότι σκότωσαν τους 43 φοιτητές και έκαψαν τα πτώματά τους. Ό,τι απέμεινε, το πέταξαν σε ένα ποτάμι. Το σενάριο της σφαγής δεν φαίνεται να πείθει τους γονείς των νέων οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι «ομολογίες» των υπόπτων δεν ισοδυναμούν με αποδείξεις. «Όσο δεν υπάρχουν αποδείξεις, τα παιδιά μας είναι ζωντανά», είπε ο εκπρόσωπός τους, ο Φελίπε δε λα Κρους.

Οι φοιτητές εξαφανίστηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου μετά από μια κοινή επίθεση αστυνομικών και μελών του καρτέλ στην Ιγουάλα, εναντίον του λεωφορείου που τους μετέφερε. Στην επίθεση αυτή σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τρεις συμφοιτητές τους.