Ένας Ισραηλινός ο οποίος είχε τραυματισθεί σοβαρά την Τετάρτη κατά την επίθεση με αυτοκίνητο που πραγματοποιήθηκε εναντίον περαστικών στην Ιερουσαλήμ, υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα το πρωί και είναι ο δεύτερος νεκρός της επίθεσης, ανακοίνωσε το νοσοκομείο.

«Το πρόσωπο που είχε τραυματισθεί σοβαρά κατά την επίθεση απεβίωσε σήμερα το πρωί», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο Χαντάσα στο Έιν Καρέμ.

Η ηλικία και η ταυτότητα του θύματος δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθούν από ιατρική πηγή, αλλά ο ραδιοσταθμός του ισραηλινού στρατού μετέδωσε πως επρόκειτο για έναν 17χρονο εβραίο φοιτητή.

Ένας 38χρονος Παλαιστίνιος, ο Ιμπραήμ αλ-Ακάρι, πραγματοποίησε τη Τετάρτη επίθεση εναντίον πεζών με το αυτοκίνητό του σκοτώνοντας έναν ισραηλινό αστυνομικό.

Ο δράστης έριξε το βαν που οδηγούσε σε μια ομάδα αστυνομικών και στη συνέχεια πάνω σε περαστικούς σε μια οδική αρτηρία που χωρίζει τη Δυτική από την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Μετά βγήκε από το όχημά του και επιτέθηκε στους περαστικούς μ’ έναν σιδηρολοστό, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία τον σκότωσε αμέσως.

Παρόμοια επίθεση είχε πραγματοποιηθεί πριν από δύο εβδομάδες ότι πολύ μακρύτερα, κατά την οποία είχε σκοτωθεί ένα μωρό Ισραηλινοαμερικανών και μια γυναίκα από τον Ισημερινό. Ο δράστης σκοτώθηκε επίσης.