Τον αποκαλούσαν «σούπερ μπαμπά» καθώς δούλευε σχεδόν όλο το 24ωρο προκειμένου να προσφέρει τα πάντα στα 16 του παιδιά και τα 33 του εγγόνια. Όμως μόλις στα 56 του χρόνια πέθανε από καρδιακή προσβολή.

O Terry Harvey από το Cardiff πάντα ήθελε να κάνει πολλά παιδιά αφού και ο ίδιος προερχόταν από μια μεγάλη οικογένεια. Η γυναίκα του που ήταν μαζί 35 χρόνια δήλωσε πληγωμένη με τον αιφνίδιο θάνατο του συζύγου της.

Οικογενειακός φίλος είπε στη Daily Mail: «Ήταν ένας λαμπρός παππούς, θα λείψει πολύ στα εγγόνια του σίγουρα. Τους τραγουδούσε και ας ήταν κουρασμένος από την δουλειά».

Ήταν το πέμπτο από τα εφτά παιδιά της οικογενείας του. Όταν τελείωσε το σχολείο εκπαιδεύτηκε στα σίδερα από τον πατέρα του. Ο Harvey αγαπούσε πολύ την φύση και τα ζώα. Του άρεσε να περνάει αρκετές ώρες στο τροχόσπιτό του στο λιμάνι, που το είχε για να χαλαρώνει η οικογένεια του».

Το ζευγάρι έχασε ένα παιδί λίγο πριν γεννηθεί ενώ ένα από τα κορίτσια του πέθανε σε ηλικία 5 ετών.

Η μεγάλη του κόρη εξομολογήθηκε: «Ο μπαμπάς μου ήταν ένας πολύ απλός άνθρωπος. Αγαπούσε πολύ την δουλειά του και την οικογένειά του. Ήταν πολύ της οικογένειας , ήταν πολύ υπομονετικός και ήρεμος τόσο με τα εμάς τα παιδιά του όσο και με τα εγγόνια του. Ήθελε όμως να τον σεβόμαστε».