Η στιγμή ήταν σοκαριστική, τόσο για το προσωπικό του γραφείου τελετών, όσο και για τον κόσμο που παρακολουθούσε τη σκηνή. Ο λόγος; Το πτώμα… αναστήθηκε και αντί να πάει στο νεκροταφείο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Στη μέση ενός δρόμου της Λιβερίας βρισκόταν ξαπλωμένο ένα θύμα του ιού του Έμπολα. Όταν οι εργάτες του γραφείου κηδειών πήγαν να τον βάλουν στην ειδική σακούλα για να τον ετοιμάσουν για την ταφή, κατάλαβαν ότι ο άνδρας που θεωρούταν επί μέρες νεκρός –και το πτώμα του κειτόταν στο ίδιο σημείο- τελικά ήταν ζωντανός. Λίγο πριν τον σηκώσουν για να τον μεταφέρουν, ο 37χρονος αγνώστων στοιχείων κούνησε το χέρι του και όλοι «πάγωσαν».

Ένας ρεπόρτερ του ABC που βρισκόταν στο σημείο άρχισε να φωνάζει «είναι ζωντανός, είναι ζωντανός» και το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί να κραυγάζει. Οι αρχές της Μονρόβια ανέφεραν ότι ο 37χρονος αργοπέθαινε επί μέρες όταν ασθενοφόρο είχε αρνηθεί να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Τελικά, τις προηγούμενες μέρες και χωρίς να έχει δεχθεί ιατρική βοήθεια, σταμάτησε να κινείται και ειδοποιήθηκαν οι εργάτες του γραφείου τελετών για να τον παραλάβουν, ώσπου έγινε… το θαύμα.

Ο άνδρας τους είχε «ξεγελάσει» όλους, μαζί και τον θάνατο. Οι τελετάρχες όταν κατάλαβαν ότι είναι ζωντανός, τον ψέκασαν με απολυμαντικό και οξυζενέ. Το ασθενοφόρο έφτασε 10 λεπτά μετά και οι περίοικοι –που είχαν αρχίσιε να χειροκροτούν και να φωνάζουν από τη χαρά τους- ζήτησαν από τους τραυματιοφορείς να τους υποσχεθούν ότι θα φροντίσουν να νοσηλευθεί ο άνδρας και να εξαντλήσουν κάθε ελπίδα για να σωθεί η ζωή του.

Δείτε τις φωτογραφίες με τη στιγμή που ανακαλύπτουν ότι δεν είναι νεκρός: