Η Γερμανίδα Καγκελαρίος Άνγκελα Μέρκελ απεύθυνε έκκληση για την απελευθέρωση των 2.000 ακόμη πολιτικών κρατουμένων στη Μιανμάρ και πρόσθεσε ότι η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Άουνγκ Σαν Σούου Κίι είναι μια συμβολική φιγούρα του παγκόσμιου αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, από την πλευρά του, εξέφρασε την ικανοποίησή του που η Άουνγκ Σαν Σούου Κίι «ξαναβρίσκει σήμερα μια ελευθερία την οποία ποτέ δεν θα έπρεπε να είχε στερηθεί» και προειδοποίησε τις Αρχές της Μιανμάρ εναντίον «κάθε παρέμβασης στην ελευθερία κινήσεων και έκφρασης» της Κίι, σχολιάζοντας ότι αυτό «θα ήταν μια νέα απαράδεκτη άρνηση των δικαιωμάτων της».

Η απελευθέρωσή της «έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και τονίζει ότι «Η Άουνγκ Σαν Σούου Κίι είναι μια έμπνευση για όλους εμάς που πιστεύουμε στην ελευθερία της έκφρασης, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.