Επανεξετάζεται η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Ευρώπη

Τετραήμερη ευρωπαϊκή περιοδεία πραγματοποιεί ο Ομπάμα


ΚΟΣΜΟΣ
16:31
03/06/2014
Επανεξετάζεται η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Ευρώπη
1
loading

Την επανεξέταση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην Ευρώπη, ως αποτέλεσμα της επέμβασης της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος κατά την έναρξη μιας τετραήμερης ευρωπαϊκής περιοδείας του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Ομπάμα θα ζητήσει από το Κογκρέσο να υποστηρίξει μια «πρωτοβουλία για να καθησυχασθεί η Ευρώπη» ύψους μέχρι 1 δισ. δολάρια για την εκ περιτροπής ανάπτυξη νέων αμερικανικών χερσαίων, αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων στην ανατολική Ευρώπη, περιλαμβανομένων «αναπτύξεων μεγαλύτερης διάρκειας» στη Μαύρη Θάλασσα και τη Βαλτική Θάλασσα, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Επανεξετάζουμε την παρουσία των δυνάμεών μας στην Ευρώπη υπό το φως των νέων προκλήσεων για την ασφάλεια στην ήπειρο», προστίθεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. «Οι προσπάθειες αυτές δεν θα γίνουν σε βάρος άλλων αμυντικών προτεραιοτήτων, όπως της προσήλωσής μας στην αποκατάσταση της ισορροπίας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού».

Η πρωτοβουλία αυτή θα χρησιμεύσει επίσης για να αναπτυχθούν οι δυνατότητες χωρών που δεν είναι μέλη του ΝΑΤΟ, όπως η Ουκρανία, η Γεωργία και ο Μόλδοβας, ώστε να τους επιτραπεί να συνεργαστούν με τις ΗΠΑ και με τους δυτικούς συμμάχους τους και να ενισχύσουν την άμυνά τους, αναφέρει ακόμη ο Λευκός Οίκος.

Το πρακτορείο Reuters επισημαίνει πως στην ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος δεν υπόσχεται ωστόσο αύξηση της μόνιμης αμερικανικής παρουσίας, όπως ζητούν μερικοί σύμμαχοι της Ουάσινγκτον.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar va_p

    Ααα έχουμε ξεφύγει τελείως. Τι δουλειά έχουν οι βρωμοαμερικάνοι στην Ευρώπη;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει