Την κρίση στην Ουκρανία και τη Συρία αναμένεται να συζητήσουν την Πέμπτη στο Παρίσι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, με το ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

«Θέμα της συζήτησης θα είναι η κρίση στην Ουκρανία, δεδομένου ότι το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, καθώς και οι προσπάθειες για απομάκρυνση των εναπομεινάντων χημικών όπλων της Συρίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Τζεν Ψάκι.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες πριν την ορκωμοσία του νεοεκλεγέντα ουκρανού προέδρου, Πέτρο Ποροσένκο. Παράλληλα, μια αντιπροσωπεία των ΗΠΑ με επικεφαλής των πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα θα παρευρεθεί την Παρασκευή στους εορτασμούς για την 70η επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στη Γαλλία.

Στις εκδηλώσεις θα παρευρεθεί και ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ωστόσο δεν είναι προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, δήλωσε αξιωματούχος των ΗΠΑ.

Παρά τις εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία, οι δύο χώρες εξακολουθούν να συνεργάζονται για την απομάκρυνση του αποθέματος των χημικών όπλων της Συρίας.