Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ χαρακτήρισε σήμερα «κυνισμό χωρίς όρια» την υποστήριξη που εκφράσθηκε, σύμφωνα με τον ίδιο, από της G7 (της ομάδας των περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών) προς την ένοπλη επιχείρηση των ουκρανικών δυνάμεων εναντίον της φιλορωσικής εξέγερσης στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας. Παράλληλα ανακοινώθηκε πως στην τελετή της ορκωμοσίας του Πέτρο Ποροσένκο ως προέδρου της Ουκρανίας θα παραστεί ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο για συρροή προσφύγων στις ρωσικές περιοχές στα σύνορα με την Ουκρανία, ο πρωθυπουργός Μεντβέντεφ δήλωσε: «Η λεγόμενη G7 μιλάει έπειτα απ’ αυτό για μετρημένες δράσεις του ουκρανικού στρατού εναντίον του ίδιου του λαού του. Πρόκειται για κυνισμό χωρίς όρια», πρόσθεσε, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Στο μεταξύ, το πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ μετέδωσε επικαλούμενο το ρώσο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γκριγκόρι Καράσιν πως ο πρεσβευτής της Ρωσίας Μιχαήλ Ζουράμποφ θα συμμετάσχει στην επίσημη τελετή της ορκωμοσίας του Ποροσένκο ως προέδρου που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουνίου. Μέχρι τώρα δεν ήταν σαφές αν θα παρίστατο στην τελετή κάποιος ρώσος αξιωματούχος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.