Μπορεί τα πάντα να έχουν κριθεί όσον αφορά τις φετινές προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, με τον Τζο Μπάιντεν να… ζεσταίνει την καρέκλα στον Λευκό Οίκο, ωστόσο ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει. Η εκστρατεία επανεκλογής του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου έκανε γνωστό ότι υπέβαλε σήμερα (01/12) αναφορά με την οποία αμφισβητεί τα αποτελέσματα στο Γουινσκόνσιν.

Η προσφυγή κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας. Στην ανακοίνωση της προεκλογικής εκστρατείας αναφέρεται ότι περιλαμβάνει «τέσσερις υποθέσεις με σαφείς ενδείξεις παρανομίας», όπως την παράνομη αλλαγή φακέλων σε ψηφοδέλτια που είχαν σταλεί με το ταχυδρομείο ή την καταμέτρηση ψήφων που δεν συνοδεύονταν από την απαιτούμενη αίτηση.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το επιτελείο του Τραμπ υποστηρίζει ότι 221.323 επιστολικές ψήφοι καταμετρήθηκαν λανθασμένα. Ο Μπάιντεν κέρδισε το Γουισκόνσιν με διαφορά περίπου 20.000 ψήφων.

Ένας εκπρόσωπος του Ανώτατου Δικαστηρίου της πολιτείας με πρωτεύουσα το Μάντισον και μεγαλύτερη πόλη το Μιλγουόκι επιβεβαίωσε ότι έχει παραληφθεί η προσφυγή, δεν διευκρίνισε όμως αν οι δικαστές δέχτηκαν να εξετάσουν την υπόθεση.

Το Γουσκόνσιν επικύρωσε χθες τη νίκη του Μπάιντεν στις εκλογές.