Τη μονάδα εμφιαλώσεως της Coca-Cola Τρία Έψιλον στην περιοχή Antrim, στη Βόρειο Ιρλανδία επισκέφτηκε σήμερα η Αυτού Μεγαλειότης Βασίλισσα Ελισαβέτ, συνοδευόμενη από τον Δούκα του Εδιμβούργου, για να περιηγηθεί στο εργοστάσιο που εγκαινιάστηκε πρόσφατα, αλλά και για να εγκαινιάσει επισήμως το νέο Κέντρο Επισκεπτών της Coca-Cola.

Την Ελισάβετ και το Δούκα του Εδιμβούργου καλωσόρισε ο Γιώργος Δαυίδ, Πρόεδρος του Ομίλου της Coca-Cola Τρία Έψιλον. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις παραγωγής, εμφιάλωσης και αποθήκευσης έκτασης 50.000 τετραγωνικών μέτρων όπου παράγεται το σύνολο των προϊόντων της Coca-Cola Τρία Έψιλον για την κάλυψη των αναγκών της Ιρλανδίας.

Η μονάδα αποτελεί επένδυση ύψους 93 εκατομμυρίων στερλινών Αγγλίας και παρέχει άμεση απασχόληση σε περίπου 600 εργαζόμενους ενώ δημιουργεί απασχόληση για περίπου 6.000 άτομα μέσω της εφοδιαστικής της αλυσίδας. Η υπερσύγχρονη μονάδα έχει δυνατότητα παραγωγής 250.000 κιβωτίων σε ημερήσια βάση, ενώ περιλαμβάνει μια ενεργειακά αποδοτική μονάδα συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας με σκοπό τη μείωση κατά 66% των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην παραγωγή. Συγχρόνως το εργοστάσιο περιλαμβάνει μια πλήρως αυτοματοποιημένη αποθήκη.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο Δούκας του Εδιμβούργου έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τις εγκαταστάσεις της εταιρείας και συζήτησαν με τους εργαζόμενους θέματα σχετικά με τη διαδικασία της παραγωγής.