Τουλάχιστον 20 πακιστανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διέλευση στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής και άλλοι 30 τραυματίστηκαν κοντά στην περιοχή Μπανού στο βορειοδυτικό Πακιστάν, στη μεθόριο με το Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε ένα από τα οχήματα της αυτοκινητοπομπής, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 20 στρατιώτες και να τραυματιστούν άλλοι 30. Δεν είναι ακόμη σαφές αν επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας ή έκρηξη αυτοσχέδιας νάρκης», δήλωσε αξιωματικός του στρατού προσθέτοντας ότι οι στρατιώτες επέβαιναν σε μη στρατιωτικό όχημα το οποίο είχε νοικιαστεί για τη μεταφορά τους στο Ραζμάκ του Βορείου Ουαζιριστάν.

Αντάρτες Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, ενώ ο εκπρόσωπός τους Σαχιντουλάχ Σαχίντ προειδοποίησε ότι οι επιθέσεις θα συνεχιστούν.

Η επίθεση σημειώνεται μετά τον όρκο των πακιστανών Ταλιμπάν να εντείνουν τις επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, ύστερα από την εκλογή του νέου ηγέτη της οργάνωσης, του Μουλά Φαζλουλάχ, στα τέλη του 2013.

Οι Ταλιμπάν, αφγανοί και πακιστανοί, καθώς και άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις που έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, έχουν καταφύγει στις περιοχές όπου ζουν οι πακιστανικές φυλές, μια ορεινή τοποθεσία μεταξύ της πόλης Πεσαβάρ και του Αφγανιστάν, και τις έχουν κάνει προπύργιά τους.