Τα τεστ κορονοϊού θα γίνονται δωρεάν, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκολίκοβα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει καμία έλλειψη σε τεστ κορονοϊού στη Ρωσία.

Οι περιφέρειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα πρέπει να προτείνουν έως τις 17 Μαρτίου, τα εργαστήρια που υπάρχουν σε ιατρικά ιδρύματα της δικαιοδοσίας τους στα οποία θα γίνονται τα τεστ.

Σύμφωνα με την Γκολίκοβα «τα πρώτα συμπεράσματα μιας τέτοιας διευρυμένης συνεργασίας» προγραμματίζεται να εξαχθούν στις 23 Μαρτίου.

Η ίδια διευκρίνισε ότι στα εργαστήρια θα γίνονται οι αναλύσεις, αλλά παράλληλα «τα δείγματα θα τα παραλαμβάνουν οι πρωτοβάθμιες μονάδες υγείας, ενώ τα εργαστήρια δεν θα έρχονται σε επαφή με τον κόσμο».

Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης είπε επίσης ότι στα ήδη υπάρχοντα τρία τεστ αναμένεται να προστεθεί ένα ακόμη τεστ, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί εντός της εβδομάδος.

Η Κρατική Δούμα ακύρωσε ομιλία του Λαβρόφ

Η κρατική Δούμα (κάτω βουλή) ακύρωσε σήμερα την ‘ώρα της κυβέρνησης’ κατά την διάρκεια της οποίας θα μιλούσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 18 Μαρτίου, ενώ περιορίζει σε δύο από τρεις τις μηνιαίες ολομέλειές της.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων Λεονίντ Σλούτσκι, ο οποίος διευκρίνισε ότι «η απόφαση αυτή ελήφθη από το Συμβούλιο της Δούμας λόγω των μέτρων προφύλαξης, που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κορονοϊού».

Ο Λαβρόφ επρόκειτο, στην «ώρα της κυβέρνησης», να μιλήσει για την εξωτερική πολιτική της Ρωσίας στην παρούσα φάση.