Ένας άνδρας στην ισπανική επαρχία Βαλένθια πέθανε εξαιτίας του κορονοϊού, σηματοδοτώντας τον πρώτο θάνατο στη χώρα μετά το ξέσπασμα του ιού, ανακοίνωσε σήμερα μία τοπική αξιωματούχος υγείας.

Η νεκροψία έδειξε ότι ο άνδρας, ο οποίος πέθανε στις 13 Φεβρουαρίου, έχασε τη ζωή του εξαιτίας του Covid-19, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η επικεφαλής των υγειονομικών αρχών της επαρχίας, η Άνα Μπαρθέλο σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Το πρώτο κρούσμα του ιού ανακοίνωσε η Αργεντινή

Η Αργεντινή ανακοίνωσε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού στη χώρα. Πρόκειται για έναν 43χρονο άνδρα που ταξίδεψε πρόσφατα στην Ιταλία και ο οποίος έχει τεθεί σε καραντίνα, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Χινές Γκονζάλες Γκαρσία.

Ο άνθρωπος «που επέστρεψε από την Ιταλία» τέθηκε σε καραντίνα σε μια ιδιωτική κλινική στο Μπουένος Άιρες, «ευτυχώς με ένα προφίλ (υγείας) που δεν παρουσίαζε επιπλοκές», ανέφερε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τον Χινές Γκονζάλες Γκαρσία, ο ασθενής ταξίδεψε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά διέμεινε κυρίως στην Ιταλία, πριν επιστρέψει στην Αργεντινή την 1η Μαρτίου.

«Θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε να εξαπλωθεί αυτό» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας, δηλώνοντας ότι το σύστημα υγείας της Αργεντινής είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει την κατάσταση.