Κάτω από το όριο της φτώχειας ζει ένας στους οκτώ Αυστραλούς

Θύματα των οικονομικών συνθηκών 770.000 παιδιά κάτω των 15 ετών


ΚΟΣΜΟΣ
17:51
21/02/2020
Κάτω από το όριο της φτώχειας ζει ένας στους οκτώ Αυστραλούς
loading

Τα ποσοστά της φτώχειας στην Αυστραλία αποτυπώνει νέα έκθεση της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Australian Council of Social Service. Όπως επισημαίνει πάνω από 3,2 εκατομμύρια αυστραλοί πολίτες, δηλαδή το 13,6% του πληθυσμού, ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται περισσότερα από 770.000 παιδιά κάτω των 15 ετών, δηλαδή σχεδόν το 18% όλων των παιδιών στην Αυστραλία.

Σημειώνεται πως η Αυστραλία κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό φτώχειας μεταξύ των άλλων πλούσιων χωρών του κόσμου.

«Δεν είναι σωστό στην Αυστραλία, μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου, περισσότερα από τρία εκατομμύρια άνθρωποι, περιλαμβανομένων πάνω από 700.000 παιδιών, να ζουν σε συνθήκες φτώχειας» δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της οργάνωσης Κασάντρα Γκόντι.

«Θέλουμε να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Αυτοί είμαστε ως έθνος. Αλλά η οικονομία μας αφήνει τους ανθρώπους πίσω με επίμονα υψηλά ποσοστά φτώχειας παρά τις δεκαετίες αδιάκοπης οικονομικής ανάπτυξης» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με την ΜΚΟ και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κυβέρνηση μπορεί να μειώσει τα ποσοστά της φτώχειας ενισχύοντας την ανάπτυξη στον τομέα της εργασίας και βοηθώντας στα έξοδα των νοικοκυριών, τα οποία είναι από τα υψηλότερα παγκοσμίως.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει