Τρομοκρατική ενέργεια χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, από το Παρίσι, τη «βάρβαρη ενέργεια και την αποτρόπαιη επίθεση» που έγινε στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, με θύμα ένα στρατιώτη.

«Μια βάρβαρη ενέργεια έγινε σήμερα, μια αποτρόπαιη επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα προάστια του Λονδίνου», δήλωσε ο Κάμερον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το Μέγαρο των Ηλυσίων έχοντας δίπλα του τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για «ένα περιστατικό που είναι ολοφάνερα τρομοκρατικής φύσης».

«Είμαστε συγκλονισμένοι. Οι δύο άνθρωποι που επιτέθηκαν στον στρατιώτη τραυματίστηκαν από την αστυνομία. Μια σύνοδος πραγματοποιείται αυτήν την ώρα. Συγκεντρώνουμε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες. Οι υπηρεσίες της αστυνομίας και της ασφάλειας στην Βρετανία θα διαθέσουν όλα τα απαραίτητα μέσα», πρόσθεσε.

Ο Κάμερον ανακοίνωσε επίσης ότι θα επιστρέψει απόψε στο Λονδίνο για να διοργανώσει μια νέα σύνοδο αυτού του είδους για αύριο το πρωί.

«Οι σκέψεις μας στρέφονται προς το θύμα, την οικογένειά του και τα αγαπημένα του πρόσωπα», κατέληξε ο βρετανός πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι «η Βρετανία δεν θα υποχωρήσει ποτέ στις απειλές τρομοκρατών. Το βρετανικό πνεύμα είναι: ποτέ δεν υποχωρούμε σε αυτού του είδους τις επιθέσεις. Οι τρομοκράτες δεν θα κερδίσουν ποτέ».

Την αλληλεγγύη του προς την Βρετανία «μετά την άνανδρη δολοφονία ενός βρετανού στρατιώτη στο Λονδίνο» εξέφρασε παράλληλα ο Ολάντ.

«Οφείλουμε να αγωνιστούμε κατά της τρομοκρατίας παντού, αυτό προϋποθέτει την ανταλλαγή των πληροφοριών που έχουμε, την συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες μας πληροφοριών και την δράση παντού», πρόσθεσε ο γάλλος πρόεδρος επαναλαμβάνοντας ότι εκφράζει την απόλυτη αλληλεγγύη του προς το βρετανικό λαό και τους ηγέτες του.

«Δεν γνωρίζω ούτε τις συνθήκες ούτε λεπτομέρειες όσον αφορά αυτό που συνέβη στην Βρετανία αυτό το απόγευμα, το μόνο που αισθάνομαι είναι φρίκη», κατέληξε.