Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά της βρετανικής αστυνομίας, καθώς φέρονται ύποπτοι για το θάνατο ενός στρατιώτη.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης το θύμα δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι, με τις αρχές να χαρακτηρίζουν το περιστατικό ως «πιθανή τρομοκρατική ενέργεια».

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον από τις Βρυξέλλες καταδίκασε την «αληθινά σοκαριστική δολοφονία» και ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών να συγκαλέσει και να προεδρεύσει στην συνεδρίαση της (επιτροπής εθνικής ασφάλειας) Cobra».

Η υπουργική επιτροπή Cobra συγκαλείται μόνον σε περιστάσεις που άπτονται θεμάτων εθνικής ασφάλειας.

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Woolwich στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.

Ο στρατιώτης φορούσε ένα μπλουζάκι που έγραφε «Help for Heroes» και δέχτηκε επίθεση με μαχαίρια και μπαλτάδες μετά από τροχαίο.

Οι δύο ύποπτοι φέρονται να φώναξαν «Ο Θεός είναι μεγάλος» στα αραβικά, ενώ προσπάθησαν να κινηματογραφήσουν την δολοφονική επίθεση.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι δύο άντρες περίμεναν για περίπου 20 λεπτά μέχρι να φτάσει η αστυνομία και στη συνέχεια προσπάθησαν να επιτεθούν στους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να δεχτούν τα πυρά τους.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι οι «μανιακοί άντρες», ηλικίας περίπου 20 χρονών, «του επιτέθηκαν άγρια, πετσοκόβοντάς τον».

Εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε να δώσει μια σαφή απάντηση ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο εάν η δολοφονία αποτελεί τρομοκρατική ενέργεια, όπως ανέφεραν πολλά βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

«Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ κατά δύο ανδρών, οι οποίοι φαινόταν πως έφεραν όπλα. Αμφότεροι εισήχθησαν σε δύο διαφορετικά νοσοκομεία στο Λονδίνο για να τους παρασχεθούν ιατρικές φροντίδες», περιορίσθηκε να δηλώσει σε σύντομη συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Σάιμον Λέτσφορντ.

«Πιστεύουμε πως το θύμα ήταν στρατιώτης. Αγνοούμε τις συνθήκες του δράματος», είχε δηλώσει νωρίτερα στα μέσα ενημέρωσης ο τοπικός βουλευτής Νικ Ρέινσφορντ, προσθέτοντας πως στο σημείο του φονικού, που βρίσκεται κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, εντοπίσθηκαν ένα πιστόλι, μαχαίρια και μία ματσέτα.