Η αμερικανίδα Αμάντα Νοξ σκεφτόταν να αυτοκτονήσει και αναλογιζόταν όλους τους πιθανούς τρόπους για να το κάνει μέσα στη φυλακή, αν δεν ανατρεπόταν η καταδικαστική απόφαση εις βάρος της του 2007 για τη δολοφονία της Βρετανίδας συγκατοίκου της στην Ιταλία, σύμφωνα με αντίγραφο της αυτοβιογραφίας της.

Στα απομνημονεύματά της, αποσπάσματα των οποίων περιήλθαν στην κατοχή του τηλεοπτικού δικτύου ABC και δόθηκαν στη δημοσιότητα, η Νοξ γράφει ότι «φανταζόμουν τον εαυτό μου ως πτώμα, ενώ βρισκόταν στη φυλακή και είχε αρχίσει να σκέφτεται την αυτοκτονία αν η ποινή της από 26ετή κάθειρξη μετατρεπόταν σε ισόβια.

«Ξεκίνησα να αντιλαμβάνομαι πως μπορείς να αισθάνεσαι τόσο εγκλωβισμένη στην ίδια σου τη ζωή, ώστε να θες τόσο απεγνωσμένα να δραπετεύσεις, ακόμη κι αν αυτό σήμαινε ότι θα έπαυες να υπάρχεις», γράφει η Νοξ στα απομνημονεύματά της με τίτλο «Περιμένοντας να σε Ακούσουν». Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει από τον εκδοτικό οίκο Harper Collins στις 30 Απριλίου παράλληλα με συνέντευξή της στην Νταϊάν Σόγιερ, που θα προβληθεί την ίδια ημέρα από το ABC.

Η 25χρονη πέρασε τέσσερα χρόνια στη φυλακή για τη δολοφονία της Μέρεντιθ Κέρχερ την εποχή που ήταν και οι δύο φοιτήτριες, στο πανεπιστήμιο της Περούτζια στην Ιταλία.

Η Νοξ αθωώθηκε από εφετείο το 2011 και επέστρεψε στο σπίτι της, στο Σιάτλ των ΗΠΑ, αλλά τον περασμένο μήνα το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ιταλίας ζήτησε επανάληψη της δίκης.

Η Νοξ αναφέρει πολλούς τρόπους για να αυτοκτονήσει κάποιος στη φυλακή, όπως να καταπιεί χλωρίνη, κομμάτια από σπασμένο γυαλί ή στυλό, να απαγχονιστεί η να χτυπήσει με δύναμη το κεφάλι στον τοίχο.

«Λιγότερο αποτελεσματικός (τρόπος), αλλά όπως έκρινα, ο πιο αξιοπρεπής είναι να αιμορραγήσεις μέχρι θανάτου», γράφει η Νοξ.

Η Νοξ, η ιστορία της οποίας έγινε πρωτοσέλιδο στις ταμπλόιντ εφημερίδες της Βρετανίας και της Ιταλίας, γράφει στην αυτοβιογραφία της ότι οι συγκρατούμενές της ήταν εχθρικές και σκληρές απέναντί της και την θεωρούσαν υπερόπτη επειδή για να περάσει η ώρα διάβαζε ή έγραφε.

Επίσης, όπως αποκαλύπτει η ίδια στο βιβλίο της, αν χρειαζόταν να εκτίσει την αρχική 26ετή ποινή κάθειρξης, θα υιοθετούσε ένα παιδί με την αποφυλάκισή της.

Το ημίγυμνο πτώμα της Κέρχερ βρέθηκε με περισσότερες από 40 μαχαιριές και ένα βαθύ τραύμα στην καρωτίδα, μέσα στο διαμέρισμα που μοιραζόταν με τη Νοξ στην πανεπιστημιούπολη αυτή της κεντρικής Ιταλίας.

Τον Μάρτιο, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ανέτρεψε την αθωωτική απόφαση για την ίδια και τον πρώην σύντροφό της Ραφαέλε Σολετσίτο, και διέταξε τη διεξαγωγή νέας δίκης σε ημερομηνία που ακόμη δεν έχει οριστεί, με το αιτιολογικό ότι σύμφωνα με ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες η αστυνομική έρευνα είχε κενά.

Τα απομνημονεύματα της Νοξ αναφέρονται στην περίοδο που βρισκόταν στην Ιταλία μέχρι την αποφυλάκισή της.

Σε άλλη της συνέντευξη στο περιοδικό People, που αναμένεται να δημοσιευτεί στις 26 Απριλίου, η ίδια λέει ότι εξακολουθεί να υποφέρει από τη δοκιμασία που υπέστη.