Στην εφημερίδα του Σιάτλ «West Seattle Herald» εργάζεται ως δημοσιογράφος η Αμάντα Νοξ, η οποία έχει καταδικαστεί για το φόνο της βρετανής πρώην συγκατοίκου της Μέρεντιθ Κέρτσερ στην Περούτζια της Ιταλίας.

Ο Κεν Ρόμπινσον, διαχειριστικός διευθυντής της εφημερίδας δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η Νοξ συνεργάζεται ως δημοσιογράφος με την εφημερίδα.

Η Νοξ γράφει για την εφημερίδα εδώ και αρκετούς μήνες θέματα ανθρωπίνου ενδιαφέροντος και κριτική θεάτρου. Αρχικά υπέγραφε με ψευδώνυμο αλλά εδώ και λίγο καιρό υπογράφει με το όνομά της, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ανάμεσα στα πρόσφατα θέματά της που έχουν δημοσιευτεί στην εφημερίδα είναι μία κριτική της θεατρικής παράστασης Dogfight, που αναφέρεται στον πόλεμο στο Βιετνάμ, και ένα θέμα για μία τοπική βιομηχανία γάλακτος.

«Η Αμάντα είναι μία πολύ έξυπνη, πολύ ικανή, μία δημοσιογράφος με πολλά προσόντα», δήλωσε ο αρχισυντάκτης της διαδικτυακής έκδοσης της εφημερίδας Πάτρικ Ρόμπινσον.

Το 2009, δικαστήριο της Ιταλίας έκρινε ένοχους την Νοξ και τον τότε σύντροφό της, τον Ιταλό Ραφαέλε Σολετσίτο, για τον φόνο της συγκατοίκου της, της βρετανής Μέρεντιθ Κέρτσερ. Η Νοξ παρέμεινε για τέσσερα χρόνια σε φυλακή της Ιταλίας. Τον Οκτώβριο του 2011 αμφότεροι αθωώθηκαν σε δεύτερο βαθμό, όμως η απόφαση αυτή ακυρώθηκε από το ανώτατο δικαστήριο τον Μάρτιο του 2013. Τον περασμένο Ιανουάριο, το εφετείο της Φλωρεντίας επικύρωσε την αρχική καταδικαστική απόφαση του 2009. Η Νοξ ωστόσο άσκησε και πάλι έφεση.