Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε σήμερα μια τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον πρωθυπουργό της Σρι Λάνκα Ρανίλ Γουικρεμεσίνγκε στον οποίο διατύπωσε τα συλλυπητήριά του, μετά το κύμα επιθέσεων εναντίον ναών και ξενοδοχείων, που προκάλεσαν τον θάνατο 290 ανθρώπων, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Αυτές «οι σχεδόν ταυτόχρονες επιθέσεις (…) είναι μία από τις φονικότερες τρομοκρατικές ενέργειες μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος Τραμπ υποσχέθηκε τη στήριξη των ΗΠΑ στη Σρι Λάνκα προκειμένου να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι δράστες, ενώ οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους στη μάχη εναντίον της παγκόσμιας τρομοκρατίας» αναφέρει η αμερικανική προεδρία.

Στο μεταξύ, ένας Γάλλος υπήκοος βρίσκεται μεταξύ των ξένων που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις αυτοκτονίας στη Σρι Λάνκα, έγινε γνωστό από τις αρχές.

«Τη Δευτέρα 22 Απριλίου στις 19.00, ο αριθμός των ξένων, που έχουν ταυτοποιηθεί ως νεκροί, ανέρχεται σε 31» έγινε γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών της Σρι Λάνκα, σε ένα δελτίο τύπου, χωρίς να διευκρινίζεται το φύλο των θυμάτων.

«Επιπλέον, έως αυτήν την ώρα 14 ξένοι αγνοούνται κι ενδέχεται να βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων που δεν έχουν αναγνωριστεί» προστίθεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Μεταξύ των ξένων χωρών που έχουν πληγεί από τα τρομοκρατικά χτυπήματα, η Ινδία πληρώνει το βαρύτερο τίμημα με 8 υπηκόους της νεκρούς, ακολουθεί η Βρετανία με 6 νεκρούς.

Η Κίνα, η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία μετρούν από δύο θύματα η καθεμία, ένα η Γαλλία, το Μπανγκλαντές, η Ιαπωνία, η Ολλανδία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.