Η Εκκλησία Ευαγγελιστών της Σλοβακίας όρισε ιερέα της στην πρωτεύουσα της Σερβίας, την Άνα Πέτρακ, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα θρησκευτική λειτουργός στην ιστορία του Βελιγραδίου, αναφέρει το θρησκευτικό πρακτορείο ενημέρωσης VIA.

Η κ. Πέτρακ ανέλαβε καθήκοντα επικεφαλής της ενορίας του Βελιγραδίου. Μέχρι τώρα ασκούσε λατρευτικά καθήκοντα στην Μπάνατσκα Κοβάτσιτσα και οι γνώστες της εκκλησιαστικής ιστορίας θεωρούν ότι είναι η πρώτη ιερέας στην ιστορία του Βελιγραδίου.

Η Αν Πέτρακ γεννήθηκε στο προάστιο Σούρτσιν του Βελιγραδίου το 1974. Σπούδασε Θεολογία στη Μπρατισλάβα, είναι παντρεμένη και έχει δύο κόρες.

Σε δηλώσεις της στο VIA, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα εκπληρώσει τις προσδοκίες των πιστών και της εκκλησίας της, τόνισε ότι ορισμένοι θα θεωρήσουν τον διορισμό της «επαναστατική ενέργεια» και ότι χρειάζεται χρόνος για να γίνει αποδεκτή.

Η Εκκλησία Ευαγγελιστών της Σλοβακίας έχει στη Σερβία περίπου 49.000 πιστούς και 25 ιερείς, μεταξύ των οποίων πέντε γυναίκες.

Η Ευαγγελική Εκκλησία, όπως και οι περισσότερες προτεσταντικές εκκλησίες, έχουν γυναίκες στο ιερατείο εδώ 20 χρόνια.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.