Πώς ένα videogame μπορεί να σώσει την Παναγία των Παρισίων

Μπορεί να δώσει πολλές λεπτομέρειες που ίσως να μην ήταν «εμφανείς»


ΚΟΣΜΟΣ
14:26
17/04/2019
Πώς ένα videogame μπορεί να σώσει την Παναγία των Παρισίων
5
loading

Από το σοκ που προκάλεσε η φωτιά στην Παναγία των Παρισίων, στο εμβληματικό μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, το οποίο θαύμασαν εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον πλανήτη και στάθηκε όρθιο απέναντι σε πολέμους και βανδαλισμούς, προσπαθεί να συνέλθει η ανθρωπότητα.

Οι φλόγες έσβησαν μετά από αρκετές ώρες και τεράστιες προσπάθειες των γαλλικών Αρχών, ωστόσο προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του ναού. Όταν ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλιστεί ότι δεν θα υποστεί ο ναός περεταίρω ζημιές, θα ξεκινήσουν οι προσπάθειες για την αποκατάστασή του.

Η πλήρης αναστύλωση του ναού ίσως να διαρκέσει και δεκαετίες, καθώς το βέλος, η στέγη και ορισμένα ξυλόγλυπτα καταστράφηκαν στη μεγάλη πυρκαγιά. Οι υπεύθυνοι πιθανώς θα βασιστούν κυρίως στην τρισδιάστατη χαρτογράφηση για να φέρουν εις πέρας το εγχείρημά τους. Μάλιστα, θα χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέσο τους φανεί χρήσιμο, ακόμη και ένα videogame.

Πρόκειται για το παιχνίδι της Ubisoft, Assassin's Creed, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο. Πολλοί ισχυρίζονται πως η μεγαλύτερη βοήθεια για την αποκατάσταση μπορεί να έρθει από εκεί. Η συγκεκριμένη σειρά παιχνιδιών είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, διότι καταφέρνει να αναπαριστά ιστορικές τοποθεσίες με φοβερή ακρίβεια και λεπτομέρεια.

Ένας από τους τίτλους της σειράς, το «Assassin's Creed Unity», διαδραματίζεται στο Παρίσι, στη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης. Η γραφίστας του παιχνιδιού Caroline Miousse χρειάστηκε δύο ολόκληρα χρόνια για να δημιουργήσει ένα πιστό αντίγραφο της Παναγίας των Παρισίων. Μάλιστα, η λεπτομέρεια με την οποία απεικονίζεται το εμβληματικό αυτό κτίριο είναι παροιμιώδης.

Η Miousse με τη βοήθεια ενός ιστορικού κατάφερε να «αντιγράψει« τον καθεδρικό ναό σε κλίμακα 1:1, αλλά και να αναπαραστήσει λεπτομερώς πολλά από τα έργα που βρίσκονται στο εσωτερικό του. Πάντως, το αποτέλεσμα δεν είναι 100% ακριβές, καθώς τα κωδωνοστάσια του ναού προστέθηκαν στη συνέχεια, από την εποχή κατά την οποία διαδραματίστηκαν τα γεγονότα της Γαλλικής Επανάστασης, ενώ πολλά από τα έργα τέχνης που κοσμούν το εσωτερικό του ναού προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα και δεν ήταν δυνατό να απεικονιστούν με λεπτομέρεια.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar σπκ

  τα χέρια στο πληκτρολόγιο και όχι κάτω από το τραπέζι ........ λερώνετε το πάτωμα

 2. avatar Βασίλειος ο Β’

  Δηλαδή λόγω πνευματικών δικαιωμάτων 3ων αιώνων δεν θα μπορέσουν να αναπαραχθούν τα αριστουργήματα. Είναι και αυτό ένας από τους λόγους που ισχυρίζομαι ότι δεν πρέπει να υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα σε ένα έργο 30 χρόνια μετά τη δημιουργία του.

 3. avatar tonprneis

  τι [...] newbroute γραφεις?
  βραβειο θα παριαπαπιας θα παρεις!

 4. avatar asdjasdlkajsdlaj

  ρε έλεος που έχετε τσιμπήσει όλοι. Υπα΄ρχουν σχέδια αρχιτεκτονικά τα βιντεο παιχνίδια περιμέναμε

  1. avatar gismo

   αν ξερεις τα αρχιτεκτονικά σχέδια δεν εχουν λεπτομεριες του εσωτερικου.
   μαλλον κατι αλλο εκανες με αυτο το ονομα που εχεις την ωρα που εγραφες το σχολιο

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει