Πρόστιμα για τα… βρώμικα ρούχα των επιβατών στα μέσα μεταφοράς

Οι νέοι κανόνες για το επιβατικό κοινό που επεξεργάζεται η Ρουμανία


ΚΟΣΜΟΣ
16:54
14/03/2019
Πρόστιμα για τα… βρώμικα ρούχα των επιβατών στα μέσα μεταφοράς
7
loading

Με πρόστιμο κινδυνεύουν οι επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς στην πόλη Κλουζ Ναπόκα της Ρουμανίας, εάν τα ρούχα που φορούν είναι βρώμικα και μυρίζουν άσχημα.

Αυτό προκύπτει από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης για τις αστικές συγκοινωνίες, που είναι σε εξέλιξη στη ρουμανική πόλη, η οποία στοχεύει στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων, αλλά και της διαμονής των επισκεπτών της Κλουζ Ναπόκα.

Τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης εγκαινίασε ο δήμος της ρουμανικής πόλης, σε μια προσπάθεια να δώσει λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και βελτιώσει την εικόνα της πόλης, προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, όσοι επιβάτες μέσων μαζικής μεταφοράς κυκλοφορούν με βρώμικα ρούχα μπορεί να κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα 100 έως 200 λέι (από 21 μέχρι 42 ευρώ).

Επίσης, όσοι επιβάτες μέσων μαζικής μεταφοράς ταξιδεύουν μεταφέροντας τσάντες με φαγητά που μυρίζουν άσχημα ή κάνουν χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου εντός των μέσων μεταφοράς, μπορεί να πληρώσουν πρόστιμο 200 λέι.

Οι νέοι κανόνες για το επιβατικό κοινό που διαμορφώνονται μέχρι στιγμής από τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης προβλέπουν, επίσης, ότι οι επιβάτες μπορούν να επιβιβάζονται και να αποβιβάζονται από τα μέσα μαζικής μεταφοράς μόνο στους προβλεπόμενους σταθμούς, καθώς και ότι η επιβίβαση γίνεται μόνο από τις μπροστινές πόρτες των μέσων μαζικής μεταφοράς. Επίσης, οι επιβάτες απαγορεύεται να πίνουν αλκοόλ ή να μεταφέρουν στις αποσκευές τους αλκοολούχα ποτά, καθώς επίσης και να είναι υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σε περίπτωση που οι αποσκευές των επιβατών (είτε πρόκειται για τσάντα, σακίδιο πλάτης, χειραποσκευή ή βαλίτσα) καταλαμβάνουν επιπλέον χώρο, τότε οι επιβάτες θα πρέπει να πληρώσουν ένα ακόμα εισιτήριο.

Εξάλλου, απαγορεύεται η μεταφορά πτηνών και ζώντων ζώων, με εξαίρεση τους σκύλους και τις γάτες που πρέπει να μεταφέρονται σε ειδικά κλουβιά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Milt

  Με αυτό το μέτρο θα ξεχρεώσουμε...

 2. avatar ΔΑΜΩΝ

  Αυτοι σιγα σιγα θα φτιαξουν το κρατος τους.Το δικο μας θα παραμεινει ρδελο μπου.

 3. avatar Ratatouille

  Βάλτε και στην Ελλάδα τέτοια πρόστιμα, με όλη αυτή την μπιχλα, την μποχα και την μασχαληλα που επικρατεί στα ΜΜΜ θα βγάλουν πολύ χρήμα

 4. avatar Wolf359

  Λυπάμαι όσο δε πάει, τα όργανα που θα πρέπει να επιβεβαιώνουν τη παράβαση, με τη χρήση της μύτης τους... χαχαχαχα

 5. avatar Ωχ αν ψηφιστεί στην Ελλάδα

  κάτι παρόμοιο δεν θα μπορούνε να κυκλοφορούνε οι βρωμιαρηδες ασβοί, τα ξεπλύματα του φασίστα Στάλιν

  1. avatar audioware

   Ειχες δεν είχες τη μ[...] σου την πέταξες...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει