Σύμφωνα με τους εμπνευστές του Death & Co., του εμβληματικού νεοϋορκέζικου cocktail bar, υπάρχουν μόνο έξι κοκτέιλ εκεί έξω!

Από αυτά τα ουσιώδη προκύπτουν όλες τα άλλα, τα ανεξάντλητα άλλα, καθώς ταβάνι εδώ είναι μόνο η φαντασία και η τεχνογνωσία του mixologist.

Αυτά μας λένε οι οραματιστές του κοκτέιλ Alex Day, Nick Fauchald και David Kaplan, οι ίδιοι οι αρχιτέκτονες του θαύματος που ακούει στο όνομα Death & Co., ένα από τα καλύτερα κοκτεϊλάδικα του κόσμου.

Και πάνω σε αυτή τη θεμελιώδη αρχή είναι χτισμένο το «Cocktail Codex» τους, που αρχίζει από τις έξι βασικές μείξεις (old-fashioned, martini, daiquiri, sidecar, whisky highball και flip) και σηκώνει πάνω τους το ίδιο το οικοδόμημα του κοκτέιλ.

Το «Cocktail Codex» προσφέρει ακόμα ματιές, πληροφορίες και συμβουλές για ό,τι αφορά τον κόσμο του κοκτέιλ, από αποστάγματα και σιρόπια μέχρι εκχυλίσματα, συμπυκνώματα και κάθε άλλο συστατικό που κρύβεται επιμελώς πίσω από την μπάρα του δημιουργού.

Αν αποζητάτε να μάθετε την τέχνη της μείξης ποτών, κατανοώντας, εκτελώντας και αυτοσχεδιάζοντας, η «Βίβλος των κοκτέιλ», όπως την έχουν ήδη αποκαλέσει οι connoisseurs του χώρου, είναι ένα καλό βοήθημα.

Κυκλοφορεί online σε τιμές που κυμαίνονται στα 22 ευρώ…