Ποινή φυλάκισης 4 μηνών αντιμετωπίζει ένας παρουσιαστής τηλεοπτικής εκπομπής στην Αίγυπτο, μετά από απόφαση δικαστηρίου που τον καταδίκασε για εξύβριση του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, μετέδωσαν χθες τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, ο Ταουφίκ Οκασά, η εκπομπή του οποίου μεταδίδεται από το δικό του ιδιωτικό κανάλι, έχει τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση, δήλωσε δικαστική πηγή στη νότια Αίγυπτο.

«Ο Μόρσι είναι ο πρόεδρος όλων των Αιγυπτίων και το να τον προσβάλλεις είναι σαν να προσβάλλεις ολόκληρο το έθνος», δήλωσε στο Ρόιτερς ο Νασρ Ελ-Ντιν Μαχμούντ Μαγκάζι, ο οποίος κατέθεσε στην υπόθεση κατά του Οκασά.

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, ο Οκασά είναι γνωστό ότι διατηρεί στενούς δεσμούς με αξιωματούχους που είχαν εξουσία κατά τη διάρκεια της πολύχρονης θητείας του πρώην ηγέτη, Χόσνι Μουμπάρακ, η κυβέρνηση του οποίου ανατράπηκε μετά από λαϊκή εξέγερση το περασμένο έτος.

Εναντίον του παρουσιαστή έχει κατατεθεί και μία ακόμα αγωγή για κατηγορίες ότι προσπαθούσε να υποκινήσει ανθρώπους να σκοτώσουν τον Μόρσι.

Ο εισαγγελέας έχει διατάξει τη διακοπή της λειτουργίας του καναλιού του Οκασά. Ο παρουσιαστής, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του εκπομπής είχε δηλώσει ότι στον Μόρσι και την ομάδα του «αξίζει να πεθάνουν».