Αρκετά επιθετικός εμφανίστηκε σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε ομιλία του στο Ντένβερ, όπου κατηγόρησε τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του Μιτ Ρόμνεϊ ότι είπε ψέματα στο χτεσινό ντιμπέιτ, ενώ ειρωνεύτηκε την απουσία «του πραγματικού Μιτ Ρόμνεϊ» από τη σκηνή.

«Αν θέλουμε να είμαστε πρόεδροι, οφείλουμε να λέμε την αλήθεια στους Αμερικανούς», τόνισε ο Ομπάμα από το Ντένβερ, την πόλη όπου διεξήχθη χθες το πρώτο ντιμπέιτ εν όψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, από το οποίο ο πρόεδρος, σύμφωνα με τη γενική εκτίμηση, εξήλθε ηττημένος.

«Όταν ανέβηκα στη σκηνή, συνάντησα αυτό το άτομο που ήταν σε μεγάλη φόρμα και υποκρινόταν ότι είναι ο Μιτ Ρόμνεϊ. Όμως, δεν θα μπορούσε να είναι ο Μιτ Ρόμνεϊ», τόνισε ο Ομπάμα μπροστά σε περισσότερους από 12.000 ανθρώπους πολύ είχαν συγκεντρωθεί στο ύπαιθρο ενώ έκανε πολύ κρύο.

«Ο πραγματικός Μιτ Ρόμνεϊ περιοδεύει τη χώρα από πέρυσι υποσχόμενος 5 τρισεκατομμύρια δολάρια σε φορολογικές ελαφρύνσεις προς όφελος των πλουσιότερων», είπε ο πρόεδρος, του οποίου η ζωντάνια, καθ’ όλη την 21λεπτη ομιλία του ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με την κάπως «θαμπή» στάση του χθες στη σκηνή του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, απέναντι στον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο που ήταν σε φόρμα.

«Ο πραγματικός Ρόμνεϊ δήλωνε ότι δεν χρειαζόμαστε περισσότερους εκπαιδευτικούς στις τάξεις μας. Αλλά ο άνθρωπος που ήταν πάνω στη σκηνή είπε ότι του αρέσουν οι καθηγητές», πρόσθεσε ο Ομπάμα.

«Ο άνθρωπος που ήταν πάνω στη σκηνή χθες το βράδυ δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη για αυτά που ο πραγματικός Ρόμνεϊ λέει από πέρυσι», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.