Η Εθνική Ένωση Όπλων (National Rifle Association, NRA), το πιο ισχυρό λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει τον ρεπουμπλικάνο Μιτ Ρόμνεϊ στην κούρσα για το Λευκό Οίκο.

«Είμαι υπερήφανος που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά μου και, όταν θα είμαι πρόεδρος θα κάνω ό,τι μπορώ για να υπερασπιστώ και να προστατεύσω το δικαίωμα των Αμερικανών που σέβονται το νόμο να έχουν και να φέρουν όπλα», ήταν η αντίδραση του Ρόμνεϊ.

Ο Κρις Κοξ της NRA δήλωσε από την πλευρά του πως είναι σημαντικό να υπάρχει «στο Λευκό Οίκο ένας φίλος της Δεύτερης Τροπολογίας και της κυνηγετικής παράδοσής μας», αναφερόμενος στην τροπολογία του αμερικανικού συντάγματος που εγγυάται το δικαίωμα στην οπλοκατοχή.

«Σήμερα ζούμε σε μια Αμερική που κυβερνάται από ένα πρόεδρο που περιγελά τις αξίες μας, που υποτιμά την πίστη μας», πρόσθεσε ο Κοξ σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Φίσερβιλ της Βιρτζίνια, όπου ο Μιτ Ρόμνεϊ και ο συνυποψήφιός του Πολ Ράιαν είχαν μια συνάντηση.

«Στο όνομα των τεσσάρων εκατομμυρίων ανδρών και γυναικών μελών της NRA και των δεκάδων εκατομμυρίων φίλων της NRA, είναι τιμή μου να ανακοινώσω την υποστήριξη της NRA προς τον Μιτ Ρόμνεϊ και τον Πολ Ράιαν», καταλήγει η ανακοίνωση.